Hoogtepunten van Thailand
4 personen vanaf € 995,- p.p.
2 personen va. € 1019,- p.p.
Vraag offerte aan
Deze rondreis kunt u boeken met of zonder internationale retourvlucht Inclusief accommodaties Rondreis

Hoogtepunten van Thailand

15-daagse rondreis

 • Onze bestseller incl. 3 nachten strand
 • Uitgebreide rondreis met alle hoogtepunten
 • Incl. wassen, voeren en verzorgen van olifanten
 • Verblijf in luxe safaritenten + drijvende bungalows
 • Pefecte kennismaking met Thailand
Routekaart Hoogtepunten van Thailand

15 daagse rondreis Hoogtepunten van Thailand: Met deze schitterende, uitgebreide rondreis mist u niets van het prachtige Thailand. U bezoekt vele oude tempels en maakt een onvergetelijke fietstocht door Bangkok. U maakt een uitgebreide tour van 3 dagen naar de River Kwai waarbij u overnacht in uw eigen drijvende bungalow.

Vervolgens reist u per nachttrein naar Chiangmai. Daar bezoekt u een olifantencentrum en de Doi Suthep en nog veel meer. U sluit uw vakantie af met een heerlijke strandvakantie naar keuze in de gemoedelijke en rustige badplaats Cha-Am of in het drukkere Hua Hin Een echte aanrader!

Bekijk het reisprogramma van dag tot dag

Wat kunt u verwachten?

 • Gegarandeerd vertrek vanaf 2 deelnemers
 • Vervoer per (mini) bus met airco
 • Ervaren Engelstalige gidsen
 • Inclusief genoemde excursies en entreegelden
Gegarandeerd vertrek vanaf 2 deelnemers
Verlenging is mogelijk per dag. Extra excursies zijn bij te boeken
Te boeken met of zonder internationale vlucht naar Thailand

Vragen over deze rondreis of telefonisch boeken? Wij helpen u graag!

U kunt ons bellen op 010 21 31 444 (NL) / 02 479 85 28 (BE) of stuur ons een e-mail.
Telefonisch bereikbaar: werkdagen van 09.00 - 17.00 uur

Vraag offerte aan

Reisprogramma

Dag 1: Bangkok

Bij aankomst op Suvarnabhumi Bangkok Airport (spreek uit: Su-wan-na-poem) volgt de transfer naar uw hotel in Bangkok. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Ga in de avond eten aan een van de vele nachtmarkten of romantisch aan de rivier met spectaculair uitzicht over Bangkok.

Dag 2: Bangkok: Grand Palace

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Grand Palace, een groot complex van gebouwen, waarvan de Wat Pra Keo en the tempel van de Emarald Boeddha ook deel uit maken. Het Grand Palace is de voormalige residentie van de Chakri-Koningen. U bezoekt verschillende gebouwen van het Koninklijk paleis o.a. de Coronation throne, Royal reception hall, Royal funeral hall, Royal Penthon, en het tempelgedeelte vol met chedi`s, prangs, mythologische olifanten, garuda`s en tempelwachters. U komt ogen tekort!

De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Dag 3: Bangkok: Fietstocht

Na een vroeg ontbijt begint u aan een van de hoogtepunten van uw reis: fietsen door Bangkok.
Vanaf uw hotel wordt u gebracht naar het startpunt van de fietstour. Eenmaal op de fiets bezoekt u een lokaal gelegen Boeddhistische Tempel en maakt vervolgens een korte boottocht in een longtailboat om de Chao Praya rivier over te steken. Er wordt er een stop gemaakt bij een open-air Muay Thai school (kick boxing), een door Mon gebouwde chedi en een lokale basisschool (het bezoek aan de scholen wordt uiteraard overgeslagen tijdens de schoolvakanties). Hierna fietsen we door het groenste gebied van Bangkok.
Het grootste gedeelte van deze tour is niet toegankelijk voor auto's en ander zwaar verkeer. Dit resulteert in een 95% verkeersvrije route.
Gedurende de excursie wordt er ongeveer ieder uur gestopt om wat te rusten en voor wat water of frisdrank.
Uiteindelijk keert u weer terug in het centrum, een bijzondere ervaring rijker!

De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 

Dag 4: Bangkok - Kanchanaburi

Na een vroeg ontbijt vertrekt u vanuit uw hotel in Bangkok naar de provincie Kanchanaburi. Wij raden u aan om voor de komende dagen alleen een weekendtas mee te nemen. Uw koffer kunt u veilig laten opslaan in het hotel in Bangkok.
Allereerst brengt u een bezoek aan het Oorlogsmuseum en de bijbehorende erebegraafplaatsen. Hier leert u alles over de beruchte Birmaspoorlijn. Tenslotte krijgt u de kans om de beruchte brug over de River Kwai in levende lijve te zien.
Hierna vertrekt u naar het River Kwai Hintok River Camp, een luxe tentenkamp in safaristijl. Uw jungle -tent is voorzien van airco, ventilator en badkamer.
Na check in en lunch brengt u een bezoek aan de Hellfire Pass, een monument ter herinnering aan de verschrikkelijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. U wandelt een stuk langs de spoorlijn naar het Hin Tok station.
Terug in het tentenkamp kunt u per mountainbike een bezoek brengen aan een dorpje in de buurt van het kamp. Vervolgens keert u weer terug naar het kamp waar het diner geserveerd wordt.

Dag 5: Kanchanaburi

Vroeg in de ochtend gaat u per mountainbike naar een tempel om eten te offeren aan de monniken. Terug in het kamp staat het ontbijt voor u gereed waarna u uitcheckt en per longtailboot vertrekt naar de River Kwai Jungle Rafts. Onderweg ziet u een prachtige, ongerepte natuur van regenwoud, bergen en ravijnen. De boottocht eindigt bij uw hotel waar u zult verblijven in unieke drijvende bungalows middenin de jungle.
Na check in brengt u een bezoek aan het nabijgelegen dorpje van de Mon-stam. Hier ziet u de traditionele manier van leven in Kanchanaburi. De lunch gebruikt u in het hotel. De middag kunt u vrij besteden. Geniet in uw eigen hangmat van de oogverblindende mooie natuur of neem een verfrissende duik in de rivier. Diner en overnachting in de Jungle Rafts.

Dag 6: Kanchanaburi - Bangkok

In de ochtend kunt u na het ontbijt een wandeltocht door de jungle maken of gebruik maken van een van de optionele tours van het hotel. Hierna checkt u uit en gaat u weer op pad. Na de lunch gaat u aan boord van de boemeltrein die nog steeds over de beruchte dodenspoorlijn rijdt. Het is een mooie rit van ongeveer 1 uur langs de rivier, over een houten viaduct en door een schitterende natuur. Bij aankomst op het eindstation staat het vervoer klaar om u terug naar uw hotel in Bangkok. Overnachting in uw hotel in Bangkok.

Dag 7: Bangkok - Chiang Mai

Na het ontbijt heeft u de ochtend en middag ter vrije besteding. Ga shoppen in het winkelcentrum van Azië, MBK of bezoek een gigantische kledingmarkt, Pratunam. U dient er wel rekening mee te houden dat u uiterlijk 12 uur dient uit te checken maar bij de receptie kunt u veilig uw bagage opslaan totdat u aan het einde van de middag per transfer naar het treinstation wordt gebracht. Hier stapt u op de nachttrein naar Chiang Mai waar wij voor u een 2e klasse slaapplaats hebben gereserveerd.

Dag 8: Chiang Mai: Khantoke DIner

Vroeg in de ochtend komt u aan op het treinstation van Chiang Mai waar een lokale gids u al opwacht en brengt naar uw hotel.

De gehele ochtend en middag is ter vrije besteding. Breng een bezoek aan de oude stad of relax aan mooie zwembad van uw hotel.

In de avond krijgt u een Kantoke Diner aangeboden. Hier zit u op traditionele manier op kussens op de vloer achter lage tafels. U krijgt diverse plaatselijke gerechten voorgeschoteld en natuurlijke de typisch Thaise kleefrijst. Terwijl u geniet van het diner ziet u een dansvoorstelling uitgevoerd door lokale dansers. Zo ziet u de zwaarddans, de kaarsendans en de 'fingernail'dans. Ook ziet u een show over de verschillende kleurrijke bergstammen van Noord-Thailand.

Dag 9: Chiangmai: Doi Suthep

Na het ontbijt wordt u van het hotel opgehaald en gebracht naar de tempel Wat Phrathat Doi Suthep. Deze tempel is gelegen op de berg Doi Suthep. De fraaie tempel ligt 16 kilometer buiten de stad op een hoogte van 1.300 meter en is te bereiken over een steile, bochtige weg. Een 293 treden tellende trap leidt het laatste stuk naar de tempel waar u tevens een prachtig uitzicht heeft over Chiang Mai.

In de avond is een bezoek aan de beroemde avondmarkt een absolute must.

 

Dag 10: Elephant Nature Park

Ontbijt in hotel.
Vandaag bezoekt u het Elephant Nature Park, gelegen op een uur rijden van Chiang Mai in een prachtige natuurlijke vallei omringd door een rivier en beboste bergen.
De oprichters van het park hebben hun leven toegewijd aan het redden, opvangen en verzorgen van de olifant.
U wordt omstreeks 08h00 v.a. uw hotel in Chiang Mai opgehaald waarna u allereerst een stop bij een lokale markt maakt om verse bamboe en andere lekkernijen voor de olifanten haalt.
In het park zullen de verzorgers u alles vertellen over het park en de bewoners. Tevens krijgt u een mooie voorlichtingsfilm over het park te zien.
U zult de olifanten gaan voeren waarna het badtijd is. Een onvergetelijke ervaring!

De lunch is tijdens deze dag inbegrepen.
Aan het einde van de middag wordt u weer gebracht naar uw hotel in Chiang Mai.

Dag 11: Chiang Mai - Bangkok

Na het ontbijt heeft u de gehele dag ter vrije besteding. U dient er wel rekening mee te houden dat u uiterlijk 12 uur dient uit te checken maar bij de receptie kunt u veilig uw bagage opslaan totdat u aan het einde van de middag per transfer naar het treinstation wordt gebracht. Hier stapt u op de nachttrein naar Bangkok waar wij voor u een 2e klasse slaapplaats hebben gereserveerd.

Dag 12: Bangkok - Cha Am / Hua Hin

In de ochtend aankomst op Hua Lamphong, het treinstation van Bangkok, waarna u per transfer naar Cha-Am / Hua Hin wordt gebracht waar uw strandvakantie begint. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 

Dag 13 en 14: Cha Am / Hua Hin

Deze dagen kunt u vrij besteden. Geniet van zon, zee, strand en de Thaise gastvrijheid. Het lekkere weer, winkeltjes en goede restaurants maken deze dagen onvergetelijk.

Indien gewenst kunt u deze strandvakantie verlengen.

Dag 15: Cha Am / Hua Hin - Bangkok

Afhankelijk van de door u gekozen intercontinentale vlucht van Bangkok naar Europa wordt u vandaag vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag gebracht naar Bangkok Airport.

 

Accommodaties

Tijdens deze reis verblijft u in de volgende hotels.

Bangkok

U Sukhumvit Bangkok4 sterren

U Sukhumvit BangkokDag 1 t/m 3, 6

Het U Sukhumvit Bangkok is een nieuw 4 sterren hotel in het centrum van Bangkok. Het hotel beschikt over een uniek 24 uurs verblijfsconcept waardoor u een volle 24 uur in uw kamer mag verblijven v.a. check in. Het hotels heeft slechts 82 kamers... Lees verder

River Kwai

Hintok River Camp3 sterren

Hintok River CampDag 4

Het Hintok River Camp is een luxe tentenkamp in safaristijl, prachtig gelegen aan de oevers van de River Kwai. Meer één zijn met de natuur dan hier.......dat is bijna onmogelijk. Luxe in eenvoud! Lees verder

River Kwai

River Kwai Jungle Rafts3 sterren

River Kwai Jungle RaftsDag 5

Dit uit hout en bamboe vervaardigde "floatel" is een van de meest bijzondere accommodaties in Thailand, gelegen te midden van de jungle van Kanchanaburi met haar indrukwekkende watervallen, grotten en natuurlijk de historische Bridge over... Lees verder

Bangkok

Nachttrein Bangkok - Chiang Mai2 sterren

Nachttrein Bangkok - Chiang MaiDag 7

Thailand kent een goed en uitgebreid netwerk van (nacht)treinen. Ideaal en comfortabel reizen voor de langere trajecten. De belangrijkste routes zijn van Bangkok naar Chiang Mai en van Bangkok naar het zuiden, met als stops onder meer Chumpon en... Lees verder

Chiangmai

Duangtawan Hotel3,5 sterren

Duangtawan HotelDag 8 t/m 10

Het Duangtawan Hotel is een luxe 3 1/2 sterren hotel. Het is een modern hotel met 500 kamers en suites in het centrum van de stad. Een prima hotel om in alle luxe en comfort van een paar dagen Chiangmai te genieten, met al haar shopping en de... Lees verder

Chiangmai

Nachttrein Chiang Mai - Bangkok2 sterren

Nachttrein Chiang Mai - BangkokDag 11

Nachttrein Chiang Mai - Bangkok: Thailand kent een goed en uitgebreid netwerk van (nacht)treinen. Ideaal en comfortabel reizen voor de langere trajecten. De belangrijkste routes zijn van Bangkok naar Chiang Mai en van Bangkok naar het zuiden, met... Lees verder

Cha'am

Methavalai Hotel3,5 sterren

Methavalai HotelDag 12 t/m 15

Voor een lekkere strandvakantie in een goed hotel kiest u het Methavalai Hotel in Cha-am. Dit hotel biedt haar gasten luxe accommodatie, goede service, veel faciliteiten en hartelijke gastvrijheid. Het hotel ligt in het hart van Cha-am en wordt... Lees verder

Bangkok

Vie Hotel Bangkok4,5 sterren

Vie Hotel BangkokDag 1 t/m 3, 6

Het Vie Hotel Bangkok - MGallery is een zeer luxe en stijvol hotel, gelegen in het centrum van de stad. Een meer dan uitstekende keuze voor een luxe verblijf in deze wereldstad en van harte aanbevolen door de mederwerkers van Thailand Travel. Lees verder

River Kwai

Hintok River Camp3 sterren

Hintok River CampDag 4

Het Hintok River Camp is een luxe tentenkamp in safaristijl, prachtig gelegen aan de oevers van de River Kwai. Meer één zijn met de natuur dan hier.......dat is bijna onmogelijk. Luxe in eenvoud! Lees verder

River Kwai

River Kwai Jungle Rafts3 sterren

River Kwai Jungle RaftsDag 5

Dit uit hout en bamboe vervaardigde "floatel" is een van de meest bijzondere accommodaties in Thailand, gelegen te midden van de jungle van Kanchanaburi met haar indrukwekkende watervallen, grotten en natuurlijk de historische Bridge over... Lees verder

Bangkok

Nachttrein Bangkok - Chiang Mai2 sterren

Nachttrein Bangkok - Chiang MaiDag 7

Thailand kent een goed en uitgebreid netwerk van (nacht)treinen. Ideaal en comfortabel reizen voor de langere trajecten. De belangrijkste routes zijn van Bangkok naar Chiang Mai en van Bangkok naar het zuiden, met als stops onder meer Chumpon en... Lees verder

Chiangmai

U Chiang Mai Hotel4 sterren

U Chiang Mai HotelDag 8 t/m 10

Het U Chiang Mai hotel is een nieuw viersterren hotel in het centrum van Chiang Mai. Het U Hotel is een echt boutiek hotel met veel aandacht voor stijl en service. Het hotel telt 76 kamers en suites gelegen in laagbouw. Lees verder

Chiangmai

Nachttrein Chiang Mai - Bangkok2 sterren

Nachttrein Chiang Mai - BangkokDag 11

Nachttrein Chiang Mai - Bangkok: Thailand kent een goed en uitgebreid netwerk van (nacht)treinen. Ideaal en comfortabel reizen voor de langere trajecten. De belangrijkste routes zijn van Bangkok naar Chiang Mai en van Bangkok naar het zuiden, met... Lees verder

Hua Hin

Laksasubha Hua Hin4 sterren

Laksasubha Hua HinDag 12 t/m 15

Laksasubha Hua Hin is een 4 sterren resort op korte loopafstand van het gezellige centrum van Hua Hin. Dit kleinschalige in bungalowstijl gebouwde resort is gelegen aan het mooiste strand van Hua Hin. Lees verder

Data & Prijzen

De vanafprijs is gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. hotelpakket A en exclusief vliegticket.
Uiteraard kunt u de reis geheel naar wensen aanpassen en/of verlengen.
Informeer naar de beste prijs voor deze unieke reis.


Vraag nu direct een vrijblijvende offerte aan voor deze droomreis.

Met of zonder vliegticket

U kunt deze reis boeken met of zonder internationale retourvlucht.

Inclusief

 • Accommodatie zoals beschreven of gelijkwaardig
 • Beschreven excursies
 • Transfers/excursies met Engelstalige gids in luxe airconditioned busjes.
 • Alle entree-, boot-, treinkosten genoemd in de omschrijving.
 • Alle maaltijden voor zover aangegeven.

Exclusief

 • Internationale vlucht vanuit Schiphol, Düsseldorf of Brussel. Kijk voor de voordeligste aanbiedingen op onze vliegticketpagina.
 • Persoonlijke uitgaven, drankjes, tips.
 • Maaltijden voor zover niet aangegeven in de omschrijving.
 • Seizoenstoeslag
 • Verplicht kerstdiner en/of nieuwjaarsdiner
 • Reserveringskosten € 35 en Cal.fonds € 2,50

Aandachtspunten

 • Verlenging en aanpassingen zijn mogelijk.
 • De rondreis is op individuele basis. Dit betekent dat de reis doorgaat vanaf 2 deelnemers. Excursies en transfers kunnen in groepjes plaatsvinden.
 • 3-Persoonskamer op basis van hotelpakket A is niét mogelijk.
 • Keuze uit hotelpakket A (3+ ster) en hotelpakket B (4+ ster).

Ervaringen

Wat vonden onze klanten van de Rondreis Hoogtepunten van Thailand?
Onderstaande reizigers gingen u voor, en hadden het volgende te vertellen over hun ervaringen:

“Reis op maat Thailand”

4 sterren Op 18-08-2016 door

Na uitstekend geholpen te zijn, zijn we vol verwachting vertrokken naar Thailand. De reis is prima verlopen op een paar dingetjes na. We hadden een paar reisdagen en sommige hadden wel iets anders gemogen. Maar verder alles goed geregeld.


Hotels in de reis: Baiyoke Sky Hotel, Khao Sok Riverside Cottage, Khao Sok Raft House, Lamai Wanta Beach Resort, Long Bay Resort, U Sukhumvit Hotel

 

Verblijfperiode: Augustus 2016

Totaal 1 ervaringen met een gemiddelde waardering van 80 op 100.

Klimaat & Weer

Altijd warm
Een reis naar Thailand betekent dat je altijd te maken zult krijgen met veel warmte en afhankelijk van de reisperiode en de locatie kan het (zeer) vochtig en klam zijn. In de wintermaanden liggen de temperaturen tussen de 28 en 33 graden, in het voorjaar en in de zomer loopt dit op naar maar liefst 30 tot 36 graden. De maand april is de warmste maand in Thailand, daarna begint in vrijwel het hele land het regenseizoen waardoor de temperatuur iets getemperd wordt en kans op temperaturen boven de 35 graden vrij klein wordt. Het meest gelijkmatige klimaat blijken de eilanden Koh Samui en Koh Phangan ten oosten van Thailand te hebben. Hier bedraagt het verschil in temperatuur gemiddeld slechts vier graden tussen de koelste en warmste maanden. De neerslag valt hier ook meer verspreid over het jaar met een piek in het najaar in plaats van in de zomer.

Moesson
Vrijwel het hele land kent een duidelijk regenseizoen, de moesson, waarin er grote hoeveelheden regen kan vallen. In het zuidwesten duurt deze periode van april/mei tot en met september/oktober. Het noordoosten kent een moessonperiode van oktober tot en met januari. Gedurende de moesson vallen er redelijk grote hoeveelheden regen binnen vaak vrij korte tijd, meestal in de namiddag of in de avond. De buien duren meestal niet langer dan één tot twee uur, waarna vaak nog wat bewolkt blijft.
In het zuidwesten valt er gemiddeld per jaar ongeveer 2000 millimeter regen, langs de westkust loopt dit op naar ongeveer drie- tot vijfduizend millimeter. Het noorden van Thailand is een stuk droger, met duizend tot tweeduizend millimeter heb je het hier op jaarbasis wel gehad. Aan de zuidkant van de grens met Cambodja is het ook wat natter. In de omgeving van Chanthaburi heerst een tropisch regenwoudklimaat.

Winter
De wintermaanden is voor grote delen van Thailand de ideale periode om het land te bezoeken. Vooral in het noorden en westen valt er dan weinig neerslag en in de loop van november of december daalt de relatieve luchtvochtigheid ook. Vanaf februari lopen de temperaturen op totdat de warmste maand april aanbreekt. In mei breekt in een groot deel van Thailand de moessonperiode aan en worden de temperaturen getemperd door wolken en regen. De beste reismaanden voor de meeste plekken in Thailand is vanaf half november tot eind maart. April wordt door redelijk wat mensen als te warm gezien, hoewel het aan de tropische stranden dan nog wel uit te houden is. Vooral in het binnenland en dan met name het noorden kan het dan drukkend heet worden. Wie een winterzonvakantie wil boeken naar Thailand kan uitstekend terecht op populaire bestemmingen als Phuket, Pattaya, Koh Chang en Koh Phi Phi. De ten oosten van de landtong gelegen eilanden Koh Samui en Koh Pangan hebben in november heel veel last van neerslag en in iets mindere mate in december en januari. Vanaf februari is het ook hier droog en kun je perfect genieten van prachtige stranden en een zeer heldere zee.

Zomer
De zomers in Thailand zijn voor zonliefhebbers niet de meest geschikte periode om het land te bezoeken. Op veel plekken is het te benauwd en te nat als gevolg van het regenseizoen. In Phuket zijn regenhoeveelheden van 300 tot 400 millimeter per maand zeer normaal en het aantal zonuren per dag ligt dan gemiddeld rond de 5 tot 6 vanwege de wolken die vrij frequent aanwezig zijn. Geheel grijze dagen behoren in deze periode dan ook tot de mogelijkheden, in tegenstelling tot de late winter en het vroege voorjaar.
Vakantie in Thailand in de zomermaanden betekent soms wat aanpassen, zeker als je dingen wilt gaan ondernemen.

UV-straling
De zonkracht is in Thailand extreem hoog, enkel in en rond december wordt "slechts" kracht 10 gehaald in plaats van de hoogste zonkracht 11. In het noorden is de zonkracht vanaf oktober tot en met februari nog iets lager.
Dergelijke hoge waardes betekent een zeer hoog risico op verbranding van de huid en op langere termijn op huidkanker. Tijdens bewolkte dagen is de zonkracht nog steeds van een niveau dat vergelijkbaar is met Spanje in de volle zon. Smeren, smeren, smeren en proberen de felste zon op het midden van de dag te vermijden is het advies. Pas zeker op met kleine kinderen en baby's.

Het klimaat van Thailand
Thailand heeft een tropisch klimaat die onder te verdelen zijn in drie categorieën. Het zuiden van Thailand heeft een tropisch moessonklimaat ,de noordelijke helft van Thailand heeft een tropisch savanneklimaat. Sommige kleine gebieden vallen net onder de classificatie tropisch regenwoudklimaat.
Het moessonklimaat kenmerkt zich door de aanwezigheid van een vrij lange droge periode en een echt regenseizoen waarin er vrij veel regen valt (de moesson). Waar het savanneklimaat heerst zijn de winters relatief droog en de zomers nat, maar er is minder sprake van een duidelijke tegenstelling zoals bij een moessonklimaat. Bij het tropisch regenwoudklimaat is er geen sprake van een droge periode.
Wie naar Thailand op vakantie gaat moet er rekening mee houden dat het er altijd warm is. Zeker bij het bezoeken van de vele bezienswaardigheden kan deze hitte je weleens opbreken. Het koelste wordt het in de wintermaanden in de bergen in het noorden, de temperaturen kunnen daar dalen tot rond de tien graden 's nachts. Overdag schiet de thermometer dan gewoon weer naar bijna tropische waardes van tegen de dertig graden, langs de kusten en in Bangkok wordt die grens vrijwel dagelijks gepasseerd.

Meer informatie over Thailand

Gemiddelde temperatuur Thailand

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Bangkok heeft een tropisch nat en een droog klimaat. Gemiddelde temperaturen in de stad zijn ongeveer 2 graden Celsius hoger dan net buiten de stad. De hoogste geregistreerde maximale temperatuur is 40,8 graden Celsius. De laagst gemeten temperatuur is minimaal 9,9 graden Celsius. Bangkok is op haar droogst tussen november en februari en ook op haar drukst, dus toen veel toeristen kiezen ervoor dan de stad te bezoeken. De vochtigheidsgraad kan ook toenemen tijdens deze drogere periode, dit vooral in april en mei. Het klimaat in Bangkok is op zijn heetst van maart tot augustus, terwijl het regenseizoen tussen juni en oktober is. In deze tijd van het jaar kun je korte perioden van regenachtig weer verwachten, die vooral in de namiddag zijn. Ongeveer 90 procent van de regen valt in deze tijd van het jaar, hoewel zelfs tijdens regenachtig weer Bangkok nog steeds veel zonne-uren heeft.
Wat kenmerkend is voor Bangkok zijn de grote hoeveelheden smog in de drogere periodes.

Meer informatie over Bangkok

Gemiddelde temperatuur Bangkok

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Relatieve vochtigheid686973757676747478816862
Aantal uren zon per dag988876555689
Aantal dagen neerslag122413121315181451
Chiang Mai en het klimaat in Noord-Thailand wordt gekenmerkt door de moesson, die drie verschillende seizoenen creëert. De zuidwest moesson komt meestal uit India aan het einde van mei en duurt tot november. De neerslag is over het algemeen het zwaarst in de maand september met een gemiddelde neerslag van 250 mm. Het regenseizoen hoeft echter niet te betekenen dat het dagenlang regent. Het normale patroon van de afgelopen jaren is: duidelijke ochtenden, wolken in de middag en daaropvolgend regen, 's avonds droog en af en toe regen in de nacht. De noordoost moesson duurt van half november tot begin mei en brengt koele lucht uit het noorden van Vietnam en China, maar geen regen voor Noord- en Centraal-Thailand. Het hele jaar door is de lucht minder vochtig dan in andere delen van het land. De lage luchtvochtigheid is de voornaamste reden waarom de lucht hier prettiger is. Bovendien is het temperatuurverschil tussen dag en nacht en tussen de seizoenen groter dan in de andere regio's.

Meer informatie over Chiangmai

Gemiddelde temperatuur Chiangmai

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Aantal uren zon per dag9109986556688
Aantal dagen neerslag212716192123191363
Hua Hin heeft een tropisch savanneklimaat. Dit klimaat heeft een duidelijk regenseizoen die ongeveer gelijk loopt met onze zomer maar eerder begint en iets langer doorloopt. in deze periode kunnen er hevige regenbuien voorkomen. Deze komen over het algemeen voor in de late middag of avond. Men kan dus het beste in deze periode je activiteiten in de ochtend of de vroege middag plannen. De drogere periode loopt valt min of meer samen met onze winter en is over het algemeen de populairste tijd om Hua Hin te bezoeken.

Meer informatie over Hua Hin & Cha'am

Gemiddelde temperatuur Hua Hin & Cha'am

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Aantal uren zon per dag999875555679
Aantal dagen neerslag233514171920191792
Watertemperatuur (°C)282829303029292828292928

Heeft u vragen over deze rondreis?

Meer informatie

Bij een verre reis komen er allerlei vagen en mogelijkheden op. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over de reis, Thailand Travel, Thailand en uw bestemmingen en handige reistips.

Over Thailand

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is "Prathet Thai", waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij. In dat geval zou Thailand dus... Lees verder

Landinformatie