Discover Thailand Rondreis
4 personen vanaf € 1539,- p.p.
2 personen va. € 1569,- p.p.
Vraag offerte aan
Deze rondreis kunt u boeken met of zonder internationale retourvlucht Inclusief accommodaties Rondreis

Discover Thailand Rondreis

22-daagse rondreis

 • Zeer complete en uitgebreide rondreis
 • Incl. verblijf op div.bountyeilanden
 • Keuze uit hotelpakket A of B
 • De topper van Thailand Travel!
Routekaart Discover Thailand Rondreis

De 22 daagse Discover Thailand Rondreis is een van onze mooiste en uitgebreidste rondreis, speciaal voor degenen die niets van het prachtige Thailand willen missen. Tijdens deze uitgebreide rondreis gaat u naar Bangkok, Kanchanaburi, Chiangmai, Koh Samui, Koh Phangan én Koh Tao. U ziet dus alle kanten van Thailand, van het drukke Bangkok tot het landelijke Kanchanaburi en van het bergachtige noorden tot de paradijselijke stranden en exotische eilanden in de Golf van Thailand. Een absolute aanrader!

Bekijk het reisprogramma van dag tot dag

Wat kunt u verwachten?

 • Gegarandeerd vertrek vanaf 2 deelnemers
 • Vervoer per (mini) bus met airco
 • Ervaren Engelstalige gidsen
 • Inclusief genoemde excursies en entreegelden
Gegarandeerd vertrek vanaf 2 deelnemers
Verlenging is mogelijk per dag. Extra excursies zijn bij te boeken
Te boeken met of zonder internationale vlucht naar Thailand

Vragen over deze rondreis of telefonisch boeken? Wij helpen u graag!

U kunt ons bellen op 010 21 31 444 (NL) / 02 479 85 28 (BE) of stuur ons een e-mail.
Telefonisch bereikbaar: werkdagen van 09.00 - 17.00 uur

Vraag offerte aan

Reisprogramma

Dag 1: Bangkok

Bij aankomst op Suvarnabhumi Bangkok Airport (spreek uit: Su-wan-na-poem) volgt de transfer naar uw hotel in Bangkok. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Ontdek op eigen gelegenheid China Town en slenter over de Sampeng Lane Market waar werkelijk alles te koop is.
In de avond kunnen wij u een bezoek aan een van de vele gezellige nachtmarkten van harte aanbevelen.

Dag 2: Chao Praya Rivier & Wat Arun

Uw programma start met een uitgebreid ontbijt in uw hotel. Hierna vertrekt u naar de Chao Phraya rivier. Dit is beginpunt van de tocht naar het 'Venetië van het Oosten'. Ook tegenwoordig zijn de uitgestrekte gebieden rond Bangkok alleen over het water te bereiken. De klongs (kanalen) zijn de levensaders voor de Thai die er nog op traditionele manier leven. We zien weelderige plantages waar mango's, papaja's, durian en ander tropisch fruit wordt verbouwd. Er zal een stop worden gemaakt bij de Wat Arun, ook bekend als de Tempel van de Dageraad. De 86 meter hoge pagode is belegd met miljoenen stukjes Chinees porselein.

Dag 3: Bangkok: Muang Boran

Vandaag maakt u een fietstocht door geheel Thailand en dat in een paar uur tijd! De fietstocht zult u maken in een van 's werelds grootste openluchtmusea en welke nog niet ontdekt is door de grote massa: Ancient City / Muang Boran. Dit 130 hectare grote park is aangelegd in de vorm van Thailand en heeft tal van replica's van bekende gebouwen, monumenten en tempels uit heel Thailand. Sommige hebben dezelfde grootte als de echte bezienswaardigheden, maar de meeste zijn verkleind. Een unieke gelegenheid om op de fiets in een paar uur tijd alle bezienswaardigheden van Noord- naar Zuid-Thailand en van Oost- naar West-Thailand te bewonderen! De (na)middag kunt u vrij besteden.

Dag 4: Bangkok - Kanchanaburi

Na een vroeg ontbijt vertrekt u vanuit uw hotel in Bangkok naar de provincie Kanchanaburi. Wij raden u aan om voor de komende 3 dagen alleen een weekendtas mee te nemen. U koffer kunt u veilig laten opslaan in het hotel in Bangkok.
Allereerst brengt u een bezoek aan het Oorlogsmuseum en de bijbehorende
erebegraafplaatsen. Hier leert u alles over de beruchte Birmaspoorlijn.
Tenslotte krijgt u de kans om de beruchte brug over de River Kwai in levende lijve te zien. Hierna maakt u een spannende tocht per longtailboot over de rivier. Onderweg ziet u een prachtige, ongerepte natuur van regenwoud, bergen en ravijnen. De boottocht eindigt bij uw hotel, River Kwai Jungle Rafts. Hier zult u verblijven in unieke drijvende bungalows middenin de jungle.
Na check-in en een lunch brengt u een bezoek aan de Hellfire Pass, een monument ter herinnering aan de verschrikkelijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog.
Na het diner in het resort ziet u een traditionele Mon-dans, uitgevoerd door de bewoners van het nabijgelegen dorpje.

Dag 5: Kanchanaburi

Na een smakelijk ontbijt brengt u een bezoek aan het nabijgelegen dorpje van de Mon-stam. Hier ziet u de traditionele manier van leven in Kanchanaburi. De lunch gebruikt u in het hotel. De middag kunt u vrij besteden. Geniet in uw eigen hangmat van de oogverblindende mooie natuur of neem een verfrissende duik in de rivier. Diner en overnachting in de Jungle Rafts.

Dag 6: Kanchanaburi - Bangkok

In de ochtend kunt u na het ontbijt een wandeltocht door de jungle maken of gebruik maken van een van de optionele tours van het hotel. Hierna checkt u uit en gaat u weer op pad. Na de lunch gaat u aan boord van de boemeltrein die nog steeds over de beruchte dodenspoorlijn rijdt. Het is een mooie rit van ongeveer 1 uur langs de rivier, over een houten viaduct en door een schitterende natuur. Bij aankomst op het eindstation staat het vervoer klaar om u terug naar uw hotel in Bangkok.

Dag 7: Bangkok - Chiang Mai

Na het ontbijt heeft u de ochtend en middag ter vrije besteding. Relax aan het zwembad van uw hotel of ga winkelen in een van de vele shoppingmalls. Gegarandeerd dat u niet met lege handen terugkomt!

U dient er wel rekening mee te houden dat u uiterlijk 12 uur dient uit te checken maar bij de receptie kunt u veilig uw bagage opslaan totdat u aan het einde van de middag per transfer naar het treinstation wordt gebracht. Hier stapt u op de nachttrein naar Chiang Mai waar wij voor u een 2e klasse slaapplaats hebben gereserveerd.

Dag 8: Chiang Mai

Vroeg in de ochtend komt u aan op het treinstation van Chiang Mai waar een lokale gids u al opwacht en brengt naar uw hotel. De gehele dag is ter vrije besteding. Breng een bezoek aan de oude stad of relax aan het mooie zwembad van uw hotel. In de avond mag u de avondmarkt niet missen. Hier is werkelijk alles te koop en dat voor een spotprijs!

Dag 9: Chiang Mai fietstocht

In de ochtend maakt u na het ontbijt een onvergetelijke fietstocht door Chiang Mai.
De route loopt doo nostalgische dorpjes en over rustige landweggetjes. Fietsend door de voormalige Lana hoofdstad Wiang Kum Kam zien we prachtige tempels en ruïnes van honderden jaren oud. We bezoeken een Chinese tempel en fietsen door het McKean rehabilitatie centrum; een voormalige lepra kolonie.
We bezoeken een school voor monniken of een basis schooltje waar kinderen, voornamelijk afkomstig van de "hill tribes" les krijgen, stoppen bij een kleine pottenbakkerij en zien hoe daar verschillende vormen met de hand gemaakt worden.
Al fietsend langs de Ping rivier ademen we de atmosfeer die Chiang Mai zo uniek maakt. We stoppen bij een snoep fabriekje en laten daar wat van de beroemde en heerlijke Chiang Mai snoepjes proeven.
In een lokale bakkerij zien we de meest uiteenlopende producten die met de hand zijn gemaakt. Op de markt die we bezoeken proeven we natuurlijk wat heerlijke exotische fruitsoorten en diverse snacks.
Tijdens de toer wordt ongeveer om het uur gepauzeerd om even uit te rusten en wat te drinken.
Note: Indien bovengenoemde scholen gesloten zijn worden deze overgeslagen.  
De middag en avond is ter vrije besteding.

 

Dag 10: Chiang Mai: Doi Suthep

Na het ontbijt wordt u van het hotel opgehaald en gebracht naar de tempel Wat Prasart. Deze tempel is gelegen op de berg Doi Suthep. De fraaie tempel ligt 16 kilometer buiten de stad op een hoogte van 1.300 meter en is te bereiken over een steile, bochtige weg. Een 293 treden tellende trap leidt het laatste stuk naar de tempel waar u tevens een prachtig uitzicht heeft over Chiang Mai. De middag kunt u vrij besteden.

Dag 11: Elephant Nature Park

Ontbijt in hotel.
Vandaag bezoekt u het Elephant Nature Park, gelegen op een uur rijden van Chiang Mai in een prachtige natuurlijke vallei omringd door een rivier en beboste bergen.
De oprichters van het park hebben hun leven toegewijd aan het redden, opvangen en verzorgen van de olifant.
U wordt omstreeks 08h00 v.a. uw hotel in Chiang Mai opgehaald waarna u allereerst een stop bij een lokale markt maakt om verse bamboe en andere lekkernijen voor de olifanten haalt.
In het park zullen de verzorgers u alles vertellen over het park en de bewoners. Tevens krijgt u een mooie voorlichtingsfilm over het park te zien.
U zult de olifanten gaan voeren waarna het badtijd is.Een onvergetelijke ervaring!

De lunch is tijdens deze dag inbegrepen.
Aan het einde van de middag wordt u weer gebracht naar uw hotel in Chiang Mai.

 

Dag 12: Chiang Mai - Koh Samui

's Ochtends neemt u na het ontbijt afscheid van Chiang Mai en reist u per vliegtuig naar het prachtige Koh Samui. Koh Samui is een exotisch eiland gelegen in de Golf van Thailand. Aangekomen op Koh Samui Airport wordt u naar het hotel gebracht.

Dag 13 en 14: Koh Samui

Deze dagen kunt u vrij besteden op Koh Samui. U verblijft in een prachtig hotel gelegen aan één van de prachtige stranden van het eiland.

Dag 15: Koh Samui - Koh Phangan

In de ochtend verlaat u Samui weer en vaart u naar het eiland Koh Phangan.
Koh Phangan is een rustig eilandje ten noorden van Koh Samui. Op Koh Phangan vindt u prachtige stranden en een helderblauwe zee.

Dag 16 en 17: Koh Phangan

Deze dagen kunt u vrij besteden. Geniet van het strandleven op Koh Phangan. U kunt hier perfect zonnen, zwemmen, snorkelen en relaxen.

Dag 18: Koh Phangan - Koh Tao

's Ochtends wordt u naar de pier in het zuiden van Koh Phangan gebracht. Hier stapt u op de boot naar Koh Tao. Dat is een tropisch eilandje wat vooral bekend staat om zijn prachtige, heldere wateren. Koh Tao wordt ook wel het schildpaddeneiland genoemd. Het binnenland van dit eiland bestaat nog grotendeels uit ongerept regenwoud. Vanaf Koh Phangan vaart u met een snelle boot in ongeveer anderhalf uurnaar Koh Tao. Op Koh Tao aangekomen staat een lokale gids klaar om u naar het resort te brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden op dit prachtige eiland.

Dag 19 en 20: Koh Tao

Twee heerlijke dagen om te relaxen of om te snorkelen bij een van de vele prachtige stranden.

Dag 21: Koh Tao - Bangkok

Na het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding. Aan het begin van de middag wordt u naar de ferry gebracht voor de overtocht per ferry naar Chumpon. Hier stapt u op de nachttrein naar Bangkok waar wij voor u een 2e klasse slaapplaats hebben gereserveerd.

Dag 22: Bangkok

In de ochtend aankomst op Hua Lamphong, het treinstation van Bangkok, waarna u per transfer naar uw hotel wordt gebracht. Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht boeken wij voor u een dagkamer of een nacht.
Deze dag heeft u de beschikking over een eigen kamer. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Een ideale dag om de laatste souvenirs en koopjes te vinden.

Voor uw terugvlucht wordt u per transfer naar Bangkok Airport gebracht.

Accommodaties

Tijdens deze reis verblijft u in de volgende hotels.

Bangkok

U Sukhumvit Bangkok4 sterren

U Sukhumvit BangkokDag 1 t/m 3, 6, 22

Het U Sukhumvit Bangkok is een nieuw 4 sterren hotel in het centrum van Bangkok. Het hotel beschikt over een uniek 24 uurs verblijfsconcept waardoor u een volle 24 uur in uw kamer mag verblijven v.a. check in. Het hotels heeft slechts 82 kamers... Lees verder

River Kwai

River Kwai Jungle Rafts3 sterren

River Kwai Jungle RaftsDag 4 en 5

Dit uit hout en bamboe vervaardigde "floatel" is een van de meest bijzondere accommodaties in Thailand, gelegen te midden van de jungle van Kanchanaburi met haar indrukwekkende watervallen, grotten en natuurlijk de historische Bridge over... Lees verder

Bangkok

Nachttrein Bangkok - Chiang Mai2 sterren

Nachttrein Bangkok - Chiang MaiDag 7

Thailand kent een goed en uitgebreid netwerk van (nacht)treinen. Ideaal en comfortabel reizen voor de langere trajecten. De belangrijkste routes zijn van Bangkok naar Chiang Mai en van Bangkok naar het zuiden, met als stops onder meer Chumpon en... Lees verder

Chiangmai

Duangtawan Hotel3,5 sterren

Duangtawan HotelDag 8 t/m 11

Het Duangtawan Hotel is een luxe 3 1/2 sterren hotel. Het is een modern hotel met 500 kamers en suites in het centrum van de stad. Een prima hotel om in alle luxe en comfort van een paar dagen Chiangmai te genieten, met al haar shopping en de... Lees verder

Koh Samui

Ibis Samui Bophut3 sterren

Ibis Samui BophutDag 12 t/m 14

Het Ibis Samui Bophut is een zeer goed en kindvriendelijk middenklasse hotel, gelegen aan het rustige strand van Bophut. Het hotel telt 209 moderne en smaakvol ingerichte kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Naast de standaard kamers biedt... Lees verder

Koh Phangan

Long Bay Resort3 sterren

Long Bay ResortDag 15 t/m 17

In het Long Bay Resort kunt u genieten van al het goede wat Koh Phangan te bieden heeft: prachtige stranden, schitterende natuur en een kristalheldere zee. Het resort zelf is een mooi, kleinschalig middenklasse hotel bestaande uit vrijstaande... Lees verder

Koh Tao

Koh Tao Coral Grand Resort3 sterren

Koh Tao Coral Grand ResortDag 18 t/m 20

Het Koh Tao Coral Grand Resort is een elegant resort aan het witte zandstrand van Koh Tao. Het resort bestaat uit 45 luxe bungalows, gebouwd in traditionele Thaise stijl met palmhout en bamboe. Er zijn verschillende type bungalows: de Sailor Cottage... Lees verder

Chumpon

Nachttrein Chumpon - Bangkok2 sterren

Nachttrein Chumpon - BangkokDag 21

Thailand kent een goed en uitgebreid netwerk van (nacht)treinen. Ideaal en comfortabel reizen voor de langere trajecten. De belangrijkste routes zijn van Bangkok naar Chiang Mai en van Bangkok naar het zuiden, met als stops onder meer Chumpon en... Lees verder

Bangkok

Vie Hotel Bangkok4,5 sterren

Vie Hotel BangkokDag 1 t/m 3, 6, 22

Het Vie Hotel Bangkok - MGallery is een zeer luxe en stijvol hotel, gelegen in het centrum van de stad. Een meer dan uitstekende keuze voor een luxe verblijf in deze wereldstad en van harte aanbevolen door de mederwerkers van Thailand Travel. Lees verder

River Kwai

River Kwai Jungle Rafts3 sterren

River Kwai Jungle RaftsDag 4 en 5

Dit uit hout en bamboe vervaardigde "floatel" is een van de meest bijzondere accommodaties in Thailand, gelegen te midden van de jungle van Kanchanaburi met haar indrukwekkende watervallen, grotten en natuurlijk de historische Bridge over... Lees verder

Bangkok

Nachttrein Bangkok - Chiang Mai2 sterren

Nachttrein Bangkok - Chiang MaiDag 7

Thailand kent een goed en uitgebreid netwerk van (nacht)treinen. Ideaal en comfortabel reizen voor de langere trajecten. De belangrijkste routes zijn van Bangkok naar Chiang Mai en van Bangkok naar het zuiden, met als stops onder meer Chumpon en... Lees verder

Chiangmai

U Chiang Mai Hotel4 sterren

U Chiang Mai HotelDag 8 t/m 11

Het U Chiang Mai hotel is een nieuw viersterren hotel in het centrum van Chiang Mai. Het U Hotel is een echt boutiek hotel met veel aandacht voor stijl en service. Het hotel telt 76 kamers en suites gelegen in laagbouw. Lees verder

Koh Samui

Muang Samui Spa Resort4,5 sterren

Muang Samui Spa ResortDag 12 t/m 14

Muang Samui Spa Resort is een werkelijk prachtig verborgen paradijs aan het strand van het populaire Chaweng Beach. Door de rust, de service, de prachtige kamers en de persoonlijke aandacht is dit hotel absoluut een regelrechte aanrader. Vanaf het... Lees verder

Koh Phangan

Buri Rasa Village4 sterren

Buri Rasa VillageDag 15 t/m 17

Het Buri Rasa Village is een in 2014 geopend resort gelegen aan één van de prachtigste stranden van het eiland Koh Phangan. Op div. waarderingssites is dit hotel uitgeroepen als best gewaardeerde hotel op Koh Phangan. Geheel terecht want de... Lees verder

Koh Tao

Sensi Paradise Beach Resort3,5 sterren

Sensi Paradise Beach ResortDag 18 t/m 20

Sensi Paradise Beach Resort: Back to paradise! Aan de westkust van Koh Tao, aan het rustige uiteinde van het langste strand van het eiland, ligt Sensi Paradise Beach Resort - een werkelijk prachtig resort met bungalows die volledig opgaan in de... Lees verder

Chumpon

Nachttrein Chumpon - Bangkok2 sterren

Nachttrein Chumpon - BangkokDag 21

Thailand kent een goed en uitgebreid netwerk van (nacht)treinen. Ideaal en comfortabel reizen voor de langere trajecten. De belangrijkste routes zijn van Bangkok naar Chiang Mai en van Bangkok naar het zuiden, met als stops onder meer Chumpon en... Lees verder

Data & Prijzen

De vanafprijs is gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. hotelpakket A en exclusief vliegticket.
Uiteraard kunt u de reis geheel naar wensen aanpassen en/of verlengen.
Informeer naar de beste prijs voor deze unieke reis.


Vraag nu direct een vrijblijvende offerte aan voor deze droomreis.

Met of zonder vliegticket

U kunt deze reis boeken met of zonder internationale retourvlucht.

Inclusief

 • Accommodatie zoals beschreven of gelijkwaardig
 • Beschreven excursies
 • Transfers/excursies met Engelstalige gids in vervoer met airco.
 • Alle entree-, boot-, treinkosten genoemd in de omschrijving.
 • Binnenlandse vlucht Chiang Mai - Koh Samui
 • Alle maaltijden voor zover aangegeven.

Exclusief

 • Internationale vlucht vanuit Schiphol, Düsseldorf of Brussel. Kijk voor de voordeligste aanbiedingen op onze vliegticketpagina.
 • Persoonlijke uitgaven, drankjes, tips.
 • Seizoenstoeslagen
 • Maaltijden voor zover niet aangegeven in de omschrijving.
 • Verplicht kerstdiner en/of nieuwjaarsdiner
 • Reserveringskosten € 35 en Cal.fonds € 2,50

 

Aandachtspunten

 • Verlenging en aanpassingen zijn mogelijk.
 • De rondreis is op individuele basis. Dit betekent dat de reis doorgaat vanaf 2 deelnemers. Excursies en transfers kunnen in groepjes plaatsvinden.
 • 3-Persoonskamer op basis van hotelpakket A is niét mogelijk.
 • Keuze uit hotelpakket A (3+ ster) en hotelpakket B (4+ ster).

Ervaringen

Wat vonden onze klanten van de Rondreis Discover Thailand Rondreis?
Onderstaande reizigers gingen u voor, en hadden het volgende te vertellen over hun ervaringen:

“Rondreis Discover Thailand”

5 sterren Op 15-08-2017 door

In een woord fantastisch. De aanloop was door onszelf wat verwarrend maar dat is supergoed opgepakt en super geregeld. Ook de reis zelf was super en super geregeld. Alle vouchers en hotels waren geregeld en overal stond wel iemand of een taxi klaar om ons verder te brengen. Een supervakantie, een super land en een super organisatie. Bekijk deze reis >> Lees meer

Verblijfperiode: Juli/augustus 2017

“Huwelijksreis Thailand”

4.5 sterren Op 27-12-2016 door

We zijn erg tevreden met hoe alles was geregeld voor onze huwelijksreis naar Thailand. Vooraf was het contact erg goed en in Thailand verliep alles op rolletjes. We zijn dus heel erg tevreden hoe alles is gegaan! Hotels waren precies zoals we wilden en ook de excursies waren goed geregeld. Kortom ThailandTravel heeft er voor gezorgd dat we een mooie vakantie hebben gehad!

Verblijfperiode: December 2016

Totaal 2 ervaringen met een gemiddelde waardering van 95 op 100.

Klimaat & Weer

Altijd warm
Een reis naar Thailand betekent dat je altijd te maken zult krijgen met veel warmte en afhankelijk van de reisperiode en de locatie kan het (zeer) vochtig en klam zijn. In de wintermaanden liggen de temperaturen tussen de 28 en 33 graden, in het voorjaar en in de zomer loopt dit op naar maar liefst 30 tot 36 graden. De maand april is de warmste maand in Thailand, daarna begint in vrijwel het hele land het regenseizoen waardoor de temperatuur iets getemperd wordt en kans op temperaturen boven de 35 graden vrij klein wordt. Het meest gelijkmatige klimaat blijken de eilanden Koh Samui en Koh Phangan ten oosten van Thailand te hebben. Hier bedraagt het verschil in temperatuur gemiddeld slechts vier graden tussen de koelste en warmste maanden. De neerslag valt hier ook meer verspreid over het jaar met een piek in het najaar in plaats van in de zomer.

Moesson
Vrijwel het hele land kent een duidelijk regenseizoen, de moesson, waarin er grote hoeveelheden regen kan vallen. In het zuidwesten duurt deze periode van april/mei tot en met september/oktober. Het noordoosten kent een moessonperiode van oktober tot en met januari. Gedurende de moesson vallen er redelijk grote hoeveelheden regen binnen vaak vrij korte tijd, meestal in de namiddag of in de avond. De buien duren meestal niet langer dan één tot twee uur, waarna vaak nog wat bewolkt blijft.
In het zuidwesten valt er gemiddeld per jaar ongeveer 2000 millimeter regen, langs de westkust loopt dit op naar ongeveer drie- tot vijfduizend millimeter. Het noorden van Thailand is een stuk droger, met duizend tot tweeduizend millimeter heb je het hier op jaarbasis wel gehad. Aan de zuidkant van de grens met Cambodja is het ook wat natter. In de omgeving van Chanthaburi heerst een tropisch regenwoudklimaat.

Winter
De wintermaanden is voor grote delen van Thailand de ideale periode om het land te bezoeken. Vooral in het noorden en westen valt er dan weinig neerslag en in de loop van november of december daalt de relatieve luchtvochtigheid ook. Vanaf februari lopen de temperaturen op totdat de warmste maand april aanbreekt. In mei breekt in een groot deel van Thailand de moessonperiode aan en worden de temperaturen getemperd door wolken en regen. De beste reismaanden voor de meeste plekken in Thailand is vanaf half november tot eind maart. April wordt door redelijk wat mensen als te warm gezien, hoewel het aan de tropische stranden dan nog wel uit te houden is. Vooral in het binnenland en dan met name het noorden kan het dan drukkend heet worden. Wie een winterzonvakantie wil boeken naar Thailand kan uitstekend terecht op populaire bestemmingen als Phuket, Pattaya, Koh Chang en Koh Phi Phi. De ten oosten van de landtong gelegen eilanden Koh Samui en Koh Pangan hebben in november heel veel last van neerslag en in iets mindere mate in december en januari. Vanaf februari is het ook hier droog en kun je perfect genieten van prachtige stranden en een zeer heldere zee.

Zomer
De zomers in Thailand zijn voor zonliefhebbers niet de meest geschikte periode om het land te bezoeken. Op veel plekken is het te benauwd en te nat als gevolg van het regenseizoen. In Phuket zijn regenhoeveelheden van 300 tot 400 millimeter per maand zeer normaal en het aantal zonuren per dag ligt dan gemiddeld rond de 5 tot 6 vanwege de wolken die vrij frequent aanwezig zijn. Geheel grijze dagen behoren in deze periode dan ook tot de mogelijkheden, in tegenstelling tot de late winter en het vroege voorjaar.
Vakantie in Thailand in de zomermaanden betekent soms wat aanpassen, zeker als je dingen wilt gaan ondernemen.

UV-straling
De zonkracht is in Thailand extreem hoog, enkel in en rond december wordt "slechts" kracht 10 gehaald in plaats van de hoogste zonkracht 11. In het noorden is de zonkracht vanaf oktober tot en met februari nog iets lager.
Dergelijke hoge waardes betekent een zeer hoog risico op verbranding van de huid en op langere termijn op huidkanker. Tijdens bewolkte dagen is de zonkracht nog steeds van een niveau dat vergelijkbaar is met Spanje in de volle zon. Smeren, smeren, smeren en proberen de felste zon op het midden van de dag te vermijden is het advies. Pas zeker op met kleine kinderen en baby's.

Het klimaat van Thailand
Thailand heeft een tropisch klimaat die onder te verdelen zijn in drie categorieën. Het zuiden van Thailand heeft een tropisch moessonklimaat ,de noordelijke helft van Thailand heeft een tropisch savanneklimaat. Sommige kleine gebieden vallen net onder de classificatie tropisch regenwoudklimaat.
Het moessonklimaat kenmerkt zich door de aanwezigheid van een vrij lange droge periode en een echt regenseizoen waarin er vrij veel regen valt (de moesson). Waar het savanneklimaat heerst zijn de winters relatief droog en de zomers nat, maar er is minder sprake van een duidelijke tegenstelling zoals bij een moessonklimaat. Bij het tropisch regenwoudklimaat is er geen sprake van een droge periode.
Wie naar Thailand op vakantie gaat moet er rekening mee houden dat het er altijd warm is. Zeker bij het bezoeken van de vele bezienswaardigheden kan deze hitte je weleens opbreken. Het koelste wordt het in de wintermaanden in de bergen in het noorden, de temperaturen kunnen daar dalen tot rond de tien graden 's nachts. Overdag schiet de thermometer dan gewoon weer naar bijna tropische waardes van tegen de dertig graden, langs de kusten en in Bangkok wordt die grens vrijwel dagelijks gepasseerd.

Meer informatie over Thailand

Gemiddelde temperatuur Thailand

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Bangkok heeft een tropisch nat en een droog klimaat. Gemiddelde temperaturen in de stad zijn ongeveer 2 graden Celsius hoger dan net buiten de stad. De hoogste geregistreerde maximale temperatuur is 40,8 graden Celsius. De laagst gemeten temperatuur is minimaal 9,9 graden Celsius. Bangkok is op haar droogst tussen november en februari en ook op haar drukst, dus toen veel toeristen kiezen ervoor dan de stad te bezoeken. De vochtigheidsgraad kan ook toenemen tijdens deze drogere periode, dit vooral in april en mei. Het klimaat in Bangkok is op zijn heetst van maart tot augustus, terwijl het regenseizoen tussen juni en oktober is. In deze tijd van het jaar kun je korte perioden van regenachtig weer verwachten, die vooral in de namiddag zijn. Ongeveer 90 procent van de regen valt in deze tijd van het jaar, hoewel zelfs tijdens regenachtig weer Bangkok nog steeds veel zonne-uren heeft.
Wat kenmerkend is voor Bangkok zijn de grote hoeveelheden smog in de drogere periodes.

Meer informatie over Bangkok

Gemiddelde temperatuur Bangkok

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Relatieve vochtigheid686973757676747478816862
Aantal uren zon per dag988876555689
Aantal dagen neerslag122413121315181451
Chiang Mai en het klimaat in Noord-Thailand wordt gekenmerkt door de moesson, die drie verschillende seizoenen creëert. De zuidwest moesson komt meestal uit India aan het einde van mei en duurt tot november. De neerslag is over het algemeen het zwaarst in de maand september met een gemiddelde neerslag van 250 mm. Het regenseizoen hoeft echter niet te betekenen dat het dagenlang regent. Het normale patroon van de afgelopen jaren is: duidelijke ochtenden, wolken in de middag en daaropvolgend regen, 's avonds droog en af en toe regen in de nacht. De noordoost moesson duurt van half november tot begin mei en brengt koele lucht uit het noorden van Vietnam en China, maar geen regen voor Noord- en Centraal-Thailand. Het hele jaar door is de lucht minder vochtig dan in andere delen van het land. De lage luchtvochtigheid is de voornaamste reden waarom de lucht hier prettiger is. Bovendien is het temperatuurverschil tussen dag en nacht en tussen de seizoenen groter dan in de andere regio's.

Meer informatie over Chiangmai

Gemiddelde temperatuur Chiangmai

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Aantal uren zon per dag9109986556688
Aantal dagen neerslag212716192123191363
Koh Samui kent twee seizoenen. Het warme en tropische deel van het jaar heeft een kort regenseizoen. In tegenstelling tot Phuket en de meeste van de rest van Zuid-Thailand, die een 6 maanden durende regenseizoen tussen mei en november heeft, kan het weer op Koh Samui relatief droog zijn voor het overgrote deel van het jaar, met de regentijd wordt voornamelijk beperkt tot november. Koh Samui heeft twee regenseizoenen, een normale die duurt van mei tot augustus, net als in de rest van dit deel van Thailand. De tweede begint meestal in oktober, en maakt deel uit van de moessonseizoen. Deze regens zijn zeer zwaar en duren lang, en blijven hier tot december. In het gewone regenseizoen valt hier relatief weinig regen vergeleken met de rest van Thailand. In de regenperiode dient men ook rekening te houden met tropische depressies en orkanen.

Meer informatie over Koh Samui

Gemiddelde temperatuur Koh Samui

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Aantal uren zon per dag788866666667
Aantal dagen neerslag94481716161818202015
Watertemperatuur (°C)282829303030292929292928

Heeft u vragen over deze rondreis?

Meer informatie

Bij een verre reis komen er allerlei vagen en mogelijkheden op. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over de reis, Thailand Travel, Thailand en uw bestemmingen en handige reistips.

Over Thailand

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is "Prathet Thai", waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij. In dat geval zou Thailand dus... Lees verder

Landinformatie