5 Star Deluxe
4 personen vanaf € 1429,- p.p.
2 personen va. € 1459,- p.p.
Vraag offerte aan
Deze rondreis kunt u boeken met of zonder internationale retourvlucht Inclusief accommodaties Rondreis

5 Star Deluxe

11-daagse rondreis

 • Luxe privéreis met de mooiste 5 sterren hotels
 • Zeer geschikt als huwelijksreis
 • Kamer met privé zembad in Hua Hin en Koh Samui.
 • Excursies vooraf of ter plekke boekbaar

 

Routekaart 5 Star Deluxe

De 11-daagse privérondreis 5 Star Deluxe Thailand is een super de luxe individuele rondreis voor degene die extra luxe willen genieten van een luxe vakantie in Thailand. Ook zeer geschikt als luxe huwelijksreis Thailand. De rondreis start in de metropool Bangkok waar u in een 5 sterren hotel verblijft in hartje centrum. Hier zult u een romantische dinnercruise maken waarna de reis verder gaat naar de Koninklijke badplaats Hua Hin. Hier zult u verblijven in een 5 sterren hotel waar uw kamer een privé zwembad heeft!
U vlieg vervolgens naar het kokosnoot eiland Samui waar u overnacht in al weer een 5 sterren resort aan het rustige Choengmon strand. Ook hier heeft u een kamer met prive zwembad.
Een heerlijk luxe en relaxte reis. Speciaal aanbevolen voor honeymooners!

Bekijk het reisprogramma van dag tot dag

Wat kunt u verwachten?

 • Gegarandeerd vertrek vanaf 2 deelnemers
 • Privé transfers
 • Incl. binnenlandse vluchten
100% privé met gegarandeerd vertrek vanaf 2 deelnemers
Verlenging is mogelijk per dag. Extra excursies zijn bij te boeken
Te boeken met of zonder internationale vlucht naar Thailand

Vragen over deze rondreis of telefonisch boeken? Wij helpen u graag!

U kunt ons bellen op 010 21 31 444 (NL) / 02 479 85 28 (BE) of stuur ons een e-mail.
Telefonisch bereikbaar: werkdagen van 09.00 - 17.00 uur

Vraag offerte aan

Reisprogramma

Dag 1: Bangkok

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Bangkok staat uw privé chauffeur u reeds op te wachten die u naar het luxe 5 sterren hotel Hua Chang Heritage brengt. Dit prachtige nieuwe design hotel is gelegen in het centrum van Bangkok.

Dag 2: Bangkok

Vandaag kunt u Bangkok op eigen gelegenheid verkennen.
Uiteraard kunt u vooraf of ter plekke excursies boeken.

Voor in de avond hebben wij voor u een romantische tocht op een traditionele Rice Barge over de Chao Praya River geboekt. Aan boord kunt u genieten van een werkelijk fantastisch diner van Thaise gerechten. U zult een prachtig uitzicht hebben op de prachtig verlichte paleizen en tempels

Dag 3: Bangkok - Hua Hin

Vandaag wordt u per privé transfer in ongeveer 3 uur rijden naar de gezellige badplaats Hua Hin gebracht. Hier zult u 4 nachten verblijven in het bijzonder luxe hotel Cape Nidhra in een kamer met eigen zwembad!

Dag 4 t/m 6: Hua Hin

3 Heerlijke dagen om te relaxen in Hua Hin. Maar er zijn ook talloze excursiemogelijkheden. Zo is een bezoek een het prachtige oude treinstation zeer de moeite waard. Ook een excursie aan het Nationale park Khao Sam Roi Yot met de beroemde Phraya Nakhon grot en Kaeng Krachan met zijn Pa la-U waterval kunnen wij u van harte aanbevelen.

Het centrum van Hua Hin is vanaf het hotel op loopafstand te bereiken. Hier zijn veel winkels, restaurants en 2 nachtmarkten.

Dag 7: Hua Hin - Koh Samui

In de ochtend wordt u opgehaald door uw privé chauffeur die u naar de luchthaven van Bangkok brengt. Hier vliegt u per binnenlandse vlucht naar Koh Samui.
Bij aankomst op het bijzonder prachtige Samui Airport wordt u wederom opgewacht en gebracht naar uw hotel.

Op Koh Samui zult u 4 nachten verblijven in het 5 sterren Royal Muang Samui Villas, wederom in een kamer met eigen prive pool.

Dag 8 t/m 10: Koh Samui

3 Fantastische dagen om te genieten op het charmante Koh Samui.
Vanaf Koh Samui kunt u evt. uitstapjes maken naar de eilanden Koh Phangen en Koh Tao.

Dag 11: Koh Samui - Bangkok

Vandfaag wordt u naar Samui Airport gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Bangkok.

Accommodaties

Tijdens deze reis verblijft u in de volgende hotels.

Bangkok

Hua Chang Heritage4 sterren

Hua Chang HeritageDag 1 en 2

Het Hua Chang Heritage is een luxe design hotel in het centrum van Bangkok met in totaal slechts 75 kamers waardoor u verzekerd bent van een persoonlijke service. Vanwege de centrale ligging en de zeer smaakvolle en romantische kamers is dit hotel... Lees verder

Hua Hin

Cape Nidhra Hotel5 sterren

Cape Nidhra HotelDag 3 t/m 6

Het Cape Nidhra Hotel is een luxe vijfsterren resort gelegen in de Koninklijke badplaats Hua Hin. Het hotel heeft slechts 59 kamers en is dus met recht een boutique hotel te noemen. Iedere kamer heeft de beschikking over een eigen privé zwembad. Lees verder

Koh Samui

Royal Muang Samui Villas4,5 sterren

Royal Muang Samui VillasDag 7 t/m 11

Het Royal Muang Samui Villas is een werkelijk prachtig luxe resort, ideaal indien u niet in de drukte van Chaweng wenst te verblijven maar toch enkele restaurants in de buurt wenst. Wilt u nóg een stapje luxer: kies dan dan voor de suites met een... Lees verder

Data & Prijzen

De vanafprijs is gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. hotelpakket A en exclusief vliegticket.
Uiteraard kunt u de reis geheel naar wensen aanpassen en/of verlengen.
Informeer naar de beste prijs voor deze unieke reis.


Vraag nu direct een vrijblijvende offerte aan voor deze droomreis.

Inclusief

 • Accommodatie zoals beschreven of gelijkwaardig
 • Transfers met Engelstalige chauffeur
 • Alle maaltijden voor zover aangegeven.

Exclusief

 • Internationale vlucht vanuit Schiphol, Düsseldorf of Brussel. Kijk voor de voordeligste aanbiedingen op onze vliegticketpagina.
 • Persoonlijke uitgaven, drankjes, tips.
 • Seizoenstoeslagen.
 • Maaltijden voor zover niet aangegeven in de omschrijving.
 • Verplicht kerstdiner en/of nieuwjaarsdiner
 • Reserveringskosten € 35 en Cal.fonds € 2,50

Aandachtspunten

 • Verlenging is mogelijk

Klimaat & Weer

Altijd warm
Een reis naar Thailand betekent dat je altijd te maken zult krijgen met veel warmte en afhankelijk van de reisperiode en de locatie kan het (zeer) vochtig en klam zijn. In de wintermaanden liggen de temperaturen tussen de 28 en 33 graden, in het voorjaar en in de zomer loopt dit op naar maar liefst 30 tot 36 graden. De maand april is de warmste maand in Thailand, daarna begint in vrijwel het hele land het regenseizoen waardoor de temperatuur iets getemperd wordt en kans op temperaturen boven de 35 graden vrij klein wordt. Het meest gelijkmatige klimaat blijken de eilanden Koh Samui en Koh Phangan ten oosten van Thailand te hebben. Hier bedraagt het verschil in temperatuur gemiddeld slechts vier graden tussen de koelste en warmste maanden. De neerslag valt hier ook meer verspreid over het jaar met een piek in het najaar in plaats van in de zomer.

Moesson
Vrijwel het hele land kent een duidelijk regenseizoen, de moesson, waarin er grote hoeveelheden regen kan vallen. In het zuidwesten duurt deze periode van april/mei tot en met september/oktober. Het noordoosten kent een moessonperiode van oktober tot en met januari. Gedurende de moesson vallen er redelijk grote hoeveelheden regen binnen vaak vrij korte tijd, meestal in de namiddag of in de avond. De buien duren meestal niet langer dan één tot twee uur, waarna vaak nog wat bewolkt blijft.
In het zuidwesten valt er gemiddeld per jaar ongeveer 2000 millimeter regen, langs de westkust loopt dit op naar ongeveer drie- tot vijfduizend millimeter. Het noorden van Thailand is een stuk droger, met duizend tot tweeduizend millimeter heb je het hier op jaarbasis wel gehad. Aan de zuidkant van de grens met Cambodja is het ook wat natter. In de omgeving van Chanthaburi heerst een tropisch regenwoudklimaat.

Winter
De wintermaanden is voor grote delen van Thailand de ideale periode om het land te bezoeken. Vooral in het noorden en westen valt er dan weinig neerslag en in de loop van november of december daalt de relatieve luchtvochtigheid ook. Vanaf februari lopen de temperaturen op totdat de warmste maand april aanbreekt. In mei breekt in een groot deel van Thailand de moessonperiode aan en worden de temperaturen getemperd door wolken en regen. De beste reismaanden voor de meeste plekken in Thailand is vanaf half november tot eind maart. April wordt door redelijk wat mensen als te warm gezien, hoewel het aan de tropische stranden dan nog wel uit te houden is. Vooral in het binnenland en dan met name het noorden kan het dan drukkend heet worden. Wie een winterzonvakantie wil boeken naar Thailand kan uitstekend terecht op populaire bestemmingen als Phuket, Pattaya, Koh Chang en Koh Phi Phi. De ten oosten van de landtong gelegen eilanden Koh Samui en Koh Pangan hebben in november heel veel last van neerslag en in iets mindere mate in december en januari. Vanaf februari is het ook hier droog en kun je perfect genieten van prachtige stranden en een zeer heldere zee.

Zomer
De zomers in Thailand zijn voor zonliefhebbers niet de meest geschikte periode om het land te bezoeken. Op veel plekken is het te benauwd en te nat als gevolg van het regenseizoen. In Phuket zijn regenhoeveelheden van 300 tot 400 millimeter per maand zeer normaal en het aantal zonuren per dag ligt dan gemiddeld rond de 5 tot 6 vanwege de wolken die vrij frequent aanwezig zijn. Geheel grijze dagen behoren in deze periode dan ook tot de mogelijkheden, in tegenstelling tot de late winter en het vroege voorjaar.
Vakantie in Thailand in de zomermaanden betekent soms wat aanpassen, zeker als je dingen wilt gaan ondernemen.

UV-straling
De zonkracht is in Thailand extreem hoog, enkel in en rond december wordt "slechts" kracht 10 gehaald in plaats van de hoogste zonkracht 11. In het noorden is de zonkracht vanaf oktober tot en met februari nog iets lager.
Dergelijke hoge waardes betekent een zeer hoog risico op verbranding van de huid en op langere termijn op huidkanker. Tijdens bewolkte dagen is de zonkracht nog steeds van een niveau dat vergelijkbaar is met Spanje in de volle zon. Smeren, smeren, smeren en proberen de felste zon op het midden van de dag te vermijden is het advies. Pas zeker op met kleine kinderen en baby's.

Het klimaat van Thailand
Thailand heeft een tropisch klimaat die onder te verdelen zijn in drie categorieën. Het zuiden van Thailand heeft een tropisch moessonklimaat ,de noordelijke helft van Thailand heeft een tropisch savanneklimaat. Sommige kleine gebieden vallen net onder de classificatie tropisch regenwoudklimaat.
Het moessonklimaat kenmerkt zich door de aanwezigheid van een vrij lange droge periode en een echt regenseizoen waarin er vrij veel regen valt (de moesson). Waar het savanneklimaat heerst zijn de winters relatief droog en de zomers nat, maar er is minder sprake van een duidelijke tegenstelling zoals bij een moessonklimaat. Bij het tropisch regenwoudklimaat is er geen sprake van een droge periode.
Wie naar Thailand op vakantie gaat moet er rekening mee houden dat het er altijd warm is. Zeker bij het bezoeken van de vele bezienswaardigheden kan deze hitte je weleens opbreken. Het koelste wordt het in de wintermaanden in de bergen in het noorden, de temperaturen kunnen daar dalen tot rond de tien graden 's nachts. Overdag schiet de thermometer dan gewoon weer naar bijna tropische waardes van tegen de dertig graden, langs de kusten en in Bangkok wordt die grens vrijwel dagelijks gepasseerd.

Meer informatie over Thailand

Gemiddelde temperatuur Thailand

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Bangkok heeft een tropisch nat en een droog klimaat. Gemiddelde temperaturen in de stad zijn ongeveer 2 graden Celsius hoger dan net buiten de stad. De hoogste geregistreerde maximale temperatuur is 40,8 graden Celsius. De laagst gemeten temperatuur is minimaal 9,9 graden Celsius. Bangkok is op haar droogst tussen november en februari en ook op haar drukst, dus toen veel toeristen kiezen ervoor dan de stad te bezoeken. De vochtigheidsgraad kan ook toenemen tijdens deze drogere periode, dit vooral in april en mei. Het klimaat in Bangkok is op zijn heetst van maart tot augustus, terwijl het regenseizoen tussen juni en oktober is. In deze tijd van het jaar kun je korte perioden van regenachtig weer verwachten, die vooral in de namiddag zijn. Ongeveer 90 procent van de regen valt in deze tijd van het jaar, hoewel zelfs tijdens regenachtig weer Bangkok nog steeds veel zonne-uren heeft.
Wat kenmerkend is voor Bangkok zijn de grote hoeveelheden smog in de drogere periodes.

Meer informatie over Bangkok

Gemiddelde temperatuur Bangkok

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Relatieve vochtigheid686973757676747478816862
Aantal uren zon per dag988876555689
Aantal dagen neerslag122413121315181451
Hua Hin heeft een tropisch savanneklimaat. Dit klimaat heeft een duidelijk regenseizoen die ongeveer gelijk loopt met onze zomer maar eerder begint en iets langer doorloopt. in deze periode kunnen er hevige regenbuien voorkomen. Deze komen over het algemeen voor in de late middag of avond. Men kan dus het beste in deze periode je activiteiten in de ochtend of de vroege middag plannen. De drogere periode loopt valt min of meer samen met onze winter en is over het algemeen de populairste tijd om Hua Hin te bezoeken.

Meer informatie over Hua Hin & Cha'am

Gemiddelde temperatuur Hua Hin & Cha'am

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Aantal uren zon per dag999875555679
Aantal dagen neerslag233514171920191792
Watertemperatuur (°C)282829303029292828292928
Koh Samui kent twee seizoenen. Het warme en tropische deel van het jaar heeft een kort regenseizoen. In tegenstelling tot Phuket en de meeste van de rest van Zuid-Thailand, die een 6 maanden durende regenseizoen tussen mei en november heeft, kan het weer op Koh Samui relatief droog zijn voor het overgrote deel van het jaar, met de regentijd wordt voornamelijk beperkt tot november. Koh Samui heeft twee regenseizoenen, een normale die duurt van mei tot augustus, net als in de rest van dit deel van Thailand. De tweede begint meestal in oktober, en maakt deel uit van de moessonseizoen. Deze regens zijn zeer zwaar en duren lang, en blijven hier tot december. In het gewone regenseizoen valt hier relatief weinig regen vergeleken met de rest van Thailand. In de regenperiode dient men ook rekening te houden met tropische depressies en orkanen.

Meer informatie over Koh Samui

Gemiddelde temperatuur Koh Samui

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Aantal uren zon per dag788866666667
Aantal dagen neerslag94481716161818202015
Watertemperatuur (°C)282829303030292929292928

Heeft u vragen over deze rondreis?

Meer informatie

Bij een verre reis komen er allerlei vagen en mogelijkheden op. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over de reis, Thailand Travel, Thailand en uw bestemmingen en handige reistips.

Over Thailand

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is "Prathet Thai", waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij. In dat geval zou Thailand dus... Lees verder

Landinformatie