Reisdocumenten en visum

Reisdocumenten en visum

Voor Thailand is een geldig paspoort vereist. Dit paspoort dient na terugkomst vanuit Thailand nog 6 maanden geldig te zijn. Bij verblijf langer dan 30 dagen in Thailand heeft u een visum nodig. Als u een visum nodig heeft kunt u deze aanvragen bij de Thaise ambassade in Den Haag, het Thaise consulaat in Amsterdam of bij elke andere Thaise ambassade ter wereld.

U dient het visum uiterlijk 2 weken voor vertrek aan te vragen. Het visum is geldig voor een verblijf van maximaal 60 dagen. Voor verlenging van het visum kunt u contact opnemen met het Immigration Department.

Voor reizen van en naar Thailand moeten kinderen onder de 16 jaar die alleen of met één ouder reizen, tijdens hun reis beschikken over een kopie van hun geboorteakte en een brief waarin door de niet-reizende ouder(s) toestemming voor de reis wordt gegeven.

 

Veelgestelde vragen over reisdocumenten en visum

1. Wanneer krijg ik mijn ticket en reisbescheiden?

U krijgt uw reisbescheiden na ontvangst van de restbetaling per mail of per post thuis gestuurd.

2. Wat is een E-ticket?

Een E-ticket is een print van een bestaande reservering. Het enige dat de passagier ontvangt is een reisschema en een unieke code die overal geldig is. (Bij het inchecken, de douane, enz.)

3. Ik ben mijn E-ticket kwijt of heb deze nooit ontvangen. Wat moet ik doen?

Stuurt u ons dan een e-mail, dan sturen wij u direct per e-mail het E-ticket nogmaals toe.

4. Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn?

Voor uw reis naar Azië is een geldig paspoort vereist. Dit paspoort dient na terugkomst nog 6 maanden geldig te zijn. Controleert u niet alleen uw paspoort maar ook of er voor uw reis een visum benodigd is. Met een Nederlands paspoort krijgt u een toeristenvisum van 30 dagen in Thailand als u via het vliegveld van Bangkok reist en internationaal aankomt. Via land krijgt u een visum voor 15 dagen dagen.

5. Welke reisdocumenten hebben mijn kinderen nodig?

Iedere reiziger dient een eigen paspoort te hebben.
Bijschrijvingen van kinderen bij de ouders zijn niet toegestaan.
Voor reizen van en naar Thailand moeten kinderen onder de 16 jaar die alleen of met één ouder reizen, tijdens hun reis beschikken over een kopie van hun geboorteakte en een brief waarin door de niet-reizende ouder(s) toestemming voor de reis wordt gegeven.