Zeavola Resort
Prijs op aanvraag
Vraag offerte aan
Hotel
5 sterren

Zeavola Resort

Koh Phi Phi

 • 5 Sterren "back to nature" resort
 • Rustig gelegen
 • Ideaal voor honeymooners
 • Beste resort op Koh Phi Phi

Het werkelijke prachtige Zeavola Resort is een 5 sterren resort, idyllisch gelegen in het uiterste noorden van Koh Phi Phi. U vindt hier geen massatoerisme en zult hier gegarandeerd geheel tot rust komen.
Het Zeavola Resort is het best gewaardeerde hotel op de Phi Phi eilanden.

Ligging

Zeavola ligt op zo'n 50 km Phuket en 40 km van Krabi. U bereikt het resort per ferry v.a. deze twee plaatsen of v.a. Phuket per hotelspeedboot. Buiten het resort zijn enkele restaurants gelegen.

Meer informatie over de omgeving

Faciliteiten

Zeavola Resort bestaat uit in totaal 52 prachtige suites. Alle suites zijn zeer ruim (v.a. 40 m2) en met veel smaak ingericht met prachtige houten materialen. Ze zijn voorzien een tuin, badkamer met toilet en douche, televisie, WIFI, minibar, safe, koffie-en theezetfaciliteiten en telefoon. Tevens heeft Zeavola enkele suites met privé zwembad beschikbaar.
Het resort beschikt verder over 2 restaurants, een zwembad, PADI duikschool, tourdesk, spa en wasserette.
Speciale promotie: bij minimaal 2 nachten gratis transfer v.a. Phuket (retour), alleen in de periode 01 mei - 31 oktober.

 

Meer informatie over de kamertypen

Overzicht hotelfaciliteiten

 • ZwembadZwembad
 • Bar(s)Bar(s)
 • Meerdere restaurantsMeerdere restaurants
 • WasserviceWasservice
 • RoomserviceRoomservice
 • Traveldesk / reisbureau in hotelTraveldesk / reisbureau in hotel
 • Limousine/transferserviceLimousine/transferservice
 • Kluisje op kamerKluisje op kamer
 • WellnessWellness
 • Balkon/terrasBalkon/terras
 • AircoAirco
 • Bar(s)Bar(s)
 • DuikcentrumDuikcentrum

Hotelwaardering 9,3

Het Zeavola Resort is door bezoekers gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 9,3.

 • Algemeen 9,3
 • Ligging 10,0
 • Service 9,5
 • Prijs / kwaliteit 9,0
 • Eten 9,5
 • Kamers 9,3
 • Hygiene 9,0
 • Kindvriendelijk 9,0

Foto's Zeavola Resort

Bekijk alle foto's

Kamertypen

Zeavola Resort bestaat uit in totaal 52 prachtige suites. Alle suites zijn zeer ruim (v.a. 40 m2) en met veel smaak ingericht met prachtige houten materialen. Ze zijn voorzien een tuin, badkamer met toilet en douche, televisie, minibar, safe, koffie-en theezetfaciliteiten en telefoon. Tevens heeft Zeavola enkele suites met privé zwembad beschikbaar.

Villa SuiteVilla Suite

De Villa Suites hebben een oppervlakte van 60 m2.

Bereken prijs

Kamerfaciliteiten

Airconditioning
Televisie

 • Telefoon
 • Wi-Fi
 • Koelkast met minibar
 • Koffie- & theezetfaciliteiten
 • Bureau
 • Balkon of veranda
 • Badkamer met douche en toilet

Foto's

Hieronder ziet u foto's van het Zeavola Resort. Klik op een foto om hier een uitvergroting van te bekijken.

Video

 

Klimaat & Weer

Altijd warm
Een reis naar Thailand betekent dat je altijd te maken zult krijgen met veel warmte en afhankelijk van de reisperiode en de locatie kan het (zeer) vochtig en klam zijn. In de wintermaanden liggen de temperaturen tussen de 28 en 33 graden, in het voorjaar en in de zomer loopt dit op naar maar liefst 30 tot 36 graden. De maand april is de warmste maand in Thailand, daarna begint in vrijwel het hele land het regenseizoen waardoor de temperatuur iets getemperd wordt en kans op temperaturen boven de 35 graden vrij klein wordt. Het meest gelijkmatige klimaat blijken de eilanden Koh Samui en Koh Phangan ten oosten van Thailand te hebben. Hier bedraagt het verschil in temperatuur gemiddeld slechts vier graden tussen de koelste en warmste maanden. De neerslag valt hier ook meer verspreid over het jaar met een piek in het najaar in plaats van in de zomer.

Moesson
Vrijwel het hele land kent een duidelijk regenseizoen, de moesson, waarin er grote hoeveelheden regen kan vallen. In het zuidwesten duurt deze periode van april/mei tot en met september/oktober. Het noordoosten kent een moessonperiode van oktober tot en met januari. Gedurende de moesson vallen er redelijk grote hoeveelheden regen binnen vaak vrij korte tijd, meestal in de namiddag of in de avond. De buien duren meestal niet langer dan één tot twee uur, waarna vaak nog wat bewolkt blijft.
In het zuidwesten valt er gemiddeld per jaar ongeveer 2000 millimeter regen, langs de westkust loopt dit op naar ongeveer drie- tot vijfduizend millimeter. Het noorden van Thailand is een stuk droger, met duizend tot tweeduizend millimeter heb je het hier op jaarbasis wel gehad. Aan de zuidkant van de grens met Cambodja is het ook wat natter. In de omgeving van Chanthaburi heerst een tropisch regenwoudklimaat.

Winter
De wintermaanden is voor grote delen van Thailand de ideale periode om het land te bezoeken. Vooral in het noorden en westen valt er dan weinig neerslag en in de loop van november of december daalt de relatieve luchtvochtigheid ook. Vanaf februari lopen de temperaturen op totdat de warmste maand april aanbreekt. In mei breekt in een groot deel van Thailand de moessonperiode aan en worden de temperaturen getemperd door wolken en regen. De beste reismaanden voor de meeste plekken in Thailand is vanaf half november tot eind maart. April wordt door redelijk wat mensen als te warm gezien, hoewel het aan de tropische stranden dan nog wel uit te houden is. Vooral in het binnenland en dan met name het noorden kan het dan drukkend heet worden. Wie een winterzonvakantie wil boeken naar Thailand kan uitstekend terecht op populaire bestemmingen als Phuket, Pattaya, Koh Chang en Koh Phi Phi. De ten oosten van de landtong gelegen eilanden Koh Samui en Koh Pangan hebben in november heel veel last van neerslag en in iets mindere mate in december en januari. Vanaf februari is het ook hier droog en kun je perfect genieten van prachtige stranden en een zeer heldere zee.

Zomer
De zomers in Thailand zijn voor zonliefhebbers niet de meest geschikte periode om het land te bezoeken. Op veel plekken is het te benauwd en te nat als gevolg van het regenseizoen. In Phuket zijn regenhoeveelheden van 300 tot 400 millimeter per maand zeer normaal en het aantal zonuren per dag ligt dan gemiddeld rond de 5 tot 6 vanwege de wolken die vrij frequent aanwezig zijn. Geheel grijze dagen behoren in deze periode dan ook tot de mogelijkheden, in tegenstelling tot de late winter en het vroege voorjaar.
Vakantie in Thailand in de zomermaanden betekent soms wat aanpassen, zeker als je dingen wilt gaan ondernemen.

UV-straling
De zonkracht is in Thailand extreem hoog, enkel in en rond december wordt "slechts" kracht 10 gehaald in plaats van de hoogste zonkracht 11. In het noorden is de zonkracht vanaf oktober tot en met februari nog iets lager.
Dergelijke hoge waardes betekent een zeer hoog risico op verbranding van de huid en op langere termijn op huidkanker. Tijdens bewolkte dagen is de zonkracht nog steeds van een niveau dat vergelijkbaar is met Spanje in de volle zon. Smeren, smeren, smeren en proberen de felste zon op het midden van de dag te vermijden is het advies. Pas zeker op met kleine kinderen en baby's.

Het klimaat van Thailand
Thailand heeft een tropisch klimaat die onder te verdelen zijn in drie categorieën. Het zuiden van Thailand heeft een tropisch moessonklimaat ,de noordelijke helft van Thailand heeft een tropisch savanneklimaat. Sommige kleine gebieden vallen net onder de classificatie tropisch regenwoudklimaat.
Het moessonklimaat kenmerkt zich door de aanwezigheid van een vrij lange droge periode en een echt regenseizoen waarin er vrij veel regen valt (de moesson). Waar het savanneklimaat heerst zijn de winters relatief droog en de zomers nat, maar er is minder sprake van een duidelijke tegenstelling zoals bij een moessonklimaat. Bij het tropisch regenwoudklimaat is er geen sprake van een droge periode.
Wie naar Thailand op vakantie gaat moet er rekening mee houden dat het er altijd warm is. Zeker bij het bezoeken van de vele bezienswaardigheden kan deze hitte je weleens opbreken. Het koelste wordt het in de wintermaanden in de bergen in het noorden, de temperaturen kunnen daar dalen tot rond de tien graden 's nachts. Overdag schiet de thermometer dan gewoon weer naar bijna tropische waardes van tegen de dertig graden, langs de kusten en in Bangkok wordt die grens vrijwel dagelijks gepasseerd.

Meer informatie over Thailand

Gemiddelde temperatuur Thailand

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Krabi heeft een tropisch moessonklimaat. De maanden september en oktober zijn het natst maar over het algemeen ook het warmst, de maanden april, mei kunnen ook erg warm zijn. De periode die ongeveer gelijk loopt met onze winter is de beste periode om Krabi te bezoeken, de temperaturen zijn dan net wat aangenamer en de regenval is relatief laag. Gedurende de regentijd valt er wel veel regen maar deze valt in heftige buien die relatief snel overgaan en daarna meestal plaats maken voor zonneschijn. Ook in deze streek moet men ook altijd rekening houden met de kans op tropische depressies en orkanen

Meer informatie over Krabi

Gemiddelde temperatuur Krabi

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Aantal uren zon per dag999866665667
Aantal dagen neerslag635112220202023221710
Watertemperatuur (°C)282930303029292929292928
Koh Phi Phi

Koh Phi Phi & omgeving

De Phi Phi Eilanden liggen in de provincie Krabi. De eilanden staan bekend om hun schoonheid. Er zijn hoge indrukwekkende kalksteenkliffen, een kristalheldere zee en prachtige koraalbedden. Koh Phi Phi bestaat feitelijk uit twee eilanden: Phi Phi Don en Phi Phi Ley. Samen vormen ze het nationaal park Phi Phi-Hat Nopparrat Thara. Hiertoe behoort ook Ao Nang, een schitterend stuk strand op het vasteland van Krabi.

Phi Phi Don bestaat uit twee delen die verbonden worden door een smalle landstrook van 1 kilometer lang. Sinds de jaren '70 is het toerisme op Phi Phi gegroeid. In het noorden leven de zee-zigeuners nog steeds van de visvangst. Het noordoosten van Phi Phi Don behoort tot de beste duik- en snorkelgebieden van Thailand. Phi Phi Ley is een onbewoond en ongerept eiland. Hier vindt u eeuwenoude grotschilderingen.

Bezienswaardigheden in Krabi & omgeving

In Krabi & omgeving kunt u veel interessante plekken en bezienswaardigheden bezoeken.
Klik hieronder op een link voor meer informatie.