Santhiya Resort & Spa
Prijs per nacht v.a. € 66,- p.p.
Bereken prijs
Hotel
4,5 sterren

Santhiya Resort & Spa

Koh Phangan

 • Prachtig eersteklas resort
 • Rustig gelegen
 • Privé strand
 • Schitterend uitzicht

Het Santhiya Resort & Spa is een prachtig eersteklas resort in de ongerepte baai van Thong Nai Pan, in het noord oosten van Koh Phangan. Het resort straalt pure klasse en luxe uit en is een absolute aanrader voor een luxe verblijf op het eiland Koh Phangan.

Ligging

Santhiya Resort & Spa is rustig gelegen in het noord oosten van het eiland Koh Phangan. Indien u met één van de ferries arriveert op Koh Phangan is het nog zo'n 35 minuten rijden naar het resort. Boekt u de hotelspeedboot dan is de totale duur vanaf Samui slecht zo'n 40 minuten. Op loopafstand is een klein dorpje gelegen met enkele gezellige bars, restaurants en winkels.

Meer informatie over de omgeving

Faciliteiten

Het resort beschikt over totaal 99 kamers. De Deluxe kamers zijn tegen de heuvel aan gelegen met uitzicht over zee. Deze kamers zijn voorzien van airco, telefoon, televisie, DVD-speler, koffie- en theezetfaciliteiten, minibar, kluisje, sofa, een badkamer met bad, aparte douche en föhn en een balkon/terras.
Santhiya Resort & Spa beschikt verder over o.a. een lobby, Chantara restaurant, Mahkok wine-en snackbar, groot free-form zwembad, poolbar, fitnessruimte, div. watersportfaciliteiten en ligstoelen en parasols op het strand.

Meer informatie over de kamertypen

Overzicht hotelfaciliteiten

 • ZwembadZwembad
 • RoomserviceRoomservice
 • Traveldesk / reisbureau in hotelTraveldesk / reisbureau in hotel
 • Limousine/transferserviceLimousine/transferservice
 • Kluisje op kamerKluisje op kamer
 • Fitness faciliteitenFitness faciliteiten
 • WellnessWellness
 • Balkon/terrasBalkon/terras
 • AircoAirco
 • RestaurantRestaurant
 • InternetfaciliteitenInternetfaciliteiten
 • WifiWifi
 • WasserviceWasservice

Hotelwaardering 9,1

Het Santhiya Resort & Spa is door bezoekers gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 9,1.

 • Algemeen 9,1
 • Ligging 9,5
 • Service 9,2
 • Prijs / kwaliteit 9,0
 • Eten 9,0
 • Kamers 8,9
 • Hygiene 8,9
 • Kindvriendelijk 9,0

Foto's Santhiya Resort & Spa

Bekijk alle foto's

Vragen over dit hotel of telefonisch boeken? Wij helpen u graag!

U kunt ons bellen op 010 21 31 444 (NL) / 02 479 85 28 (BE) of stuur ons een e-mail.
Telefonisch bereikbaar: werkdagen van 09.00 - 17.00 uur

Bereken prijs Vraag offerte aan

Kamertypen

Het resort beschikt over totaal 99 kamers. De Deluxe kamers zijn tegen de heuvel aan gelegen met uitzicht over zee. Deze kamers zijn voorzien van airco, telefoon, televisie, DVD-speler, koffie- en theezetfaciliteiten, minibar, kluisje, sofa, een badkamer met bad, aparte douche en föhn en een balkon/terras.

Deluxe RoomsDeluxe Rooms

Deze kamers hebben een oppervlakte van 43 m2.

Bereken prijs

Kamerfaciliteiten

 • Airconditioning
 • Televisie
 • Wi-Fi
 • Koelkast met minibar
 • Koffie- & theezetfaciliteiten
 • Bureau
 • Balkon of veranda
 • Badkamer met bad, douche en toilet

Data & Prijzen

» Informatie over kamertypen

Prijs per persoon per nacht op basis van 2-persoonskamer met logies en ontbijt

Foto's

Hieronder ziet u foto's van het Santhiya Resort & Spa. Klik op een foto om hier een uitvergroting van te bekijken.

Kaart

Hieronder ziet u waar Santhiya Resort & Spa zich op de kaart bevindt. U kunt inzoomen voor meer details.

Klimaat & Weer

Altijd warm
Een reis naar Thailand betekent dat je altijd te maken zult krijgen met veel warmte en afhankelijk van de reisperiode en de locatie kan het (zeer) vochtig en klam zijn. In de wintermaanden liggen de temperaturen tussen de 28 en 33 graden, in het voorjaar en in de zomer loopt dit op naar maar liefst 30 tot 36 graden. De maand april is de warmste maand in Thailand, daarna begint in vrijwel het hele land het regenseizoen waardoor de temperatuur iets getemperd wordt en kans op temperaturen boven de 35 graden vrij klein wordt. Het meest gelijkmatige klimaat blijken de eilanden Koh Samui en Koh Phangan ten oosten van Thailand te hebben. Hier bedraagt het verschil in temperatuur gemiddeld slechts vier graden tussen de koelste en warmste maanden. De neerslag valt hier ook meer verspreid over het jaar met een piek in het najaar in plaats van in de zomer.

Moesson
Vrijwel het hele land kent een duidelijk regenseizoen, de moesson, waarin er grote hoeveelheden regen kan vallen. In het zuidwesten duurt deze periode van april/mei tot en met september/oktober. Het noordoosten kent een moessonperiode van oktober tot en met januari. Gedurende de moesson vallen er redelijk grote hoeveelheden regen binnen vaak vrij korte tijd, meestal in de namiddag of in de avond. De buien duren meestal niet langer dan één tot twee uur, waarna vaak nog wat bewolkt blijft.
In het zuidwesten valt er gemiddeld per jaar ongeveer 2000 millimeter regen, langs de westkust loopt dit op naar ongeveer drie- tot vijfduizend millimeter. Het noorden van Thailand is een stuk droger, met duizend tot tweeduizend millimeter heb je het hier op jaarbasis wel gehad. Aan de zuidkant van de grens met Cambodja is het ook wat natter. In de omgeving van Chanthaburi heerst een tropisch regenwoudklimaat.

Winter
De wintermaanden is voor grote delen van Thailand de ideale periode om het land te bezoeken. Vooral in het noorden en westen valt er dan weinig neerslag en in de loop van november of december daalt de relatieve luchtvochtigheid ook. Vanaf februari lopen de temperaturen op totdat de warmste maand april aanbreekt. In mei breekt in een groot deel van Thailand de moessonperiode aan en worden de temperaturen getemperd door wolken en regen. De beste reismaanden voor de meeste plekken in Thailand is vanaf half november tot eind maart. April wordt door redelijk wat mensen als te warm gezien, hoewel het aan de tropische stranden dan nog wel uit te houden is. Vooral in het binnenland en dan met name het noorden kan het dan drukkend heet worden. Wie een winterzonvakantie wil boeken naar Thailand kan uitstekend terecht op populaire bestemmingen als Phuket, Pattaya, Koh Chang en Koh Phi Phi. De ten oosten van de landtong gelegen eilanden Koh Samui en Koh Pangan hebben in november heel veel last van neerslag en in iets mindere mate in december en januari. Vanaf februari is het ook hier droog en kun je perfect genieten van prachtige stranden en een zeer heldere zee.

Zomer
De zomers in Thailand zijn voor zonliefhebbers niet de meest geschikte periode om het land te bezoeken. Op veel plekken is het te benauwd en te nat als gevolg van het regenseizoen. In Phuket zijn regenhoeveelheden van 300 tot 400 millimeter per maand zeer normaal en het aantal zonuren per dag ligt dan gemiddeld rond de 5 tot 6 vanwege de wolken die vrij frequent aanwezig zijn. Geheel grijze dagen behoren in deze periode dan ook tot de mogelijkheden, in tegenstelling tot de late winter en het vroege voorjaar.
Vakantie in Thailand in de zomermaanden betekent soms wat aanpassen, zeker als je dingen wilt gaan ondernemen.

UV-straling
De zonkracht is in Thailand extreem hoog, enkel in en rond december wordt "slechts" kracht 10 gehaald in plaats van de hoogste zonkracht 11. In het noorden is de zonkracht vanaf oktober tot en met februari nog iets lager.
Dergelijke hoge waardes betekent een zeer hoog risico op verbranding van de huid en op langere termijn op huidkanker. Tijdens bewolkte dagen is de zonkracht nog steeds van een niveau dat vergelijkbaar is met Spanje in de volle zon. Smeren, smeren, smeren en proberen de felste zon op het midden van de dag te vermijden is het advies. Pas zeker op met kleine kinderen en baby's.

Het klimaat van Thailand
Thailand heeft een tropisch klimaat die onder te verdelen zijn in drie categorieën. Het zuiden van Thailand heeft een tropisch moessonklimaat ,de noordelijke helft van Thailand heeft een tropisch savanneklimaat. Sommige kleine gebieden vallen net onder de classificatie tropisch regenwoudklimaat.
Het moessonklimaat kenmerkt zich door de aanwezigheid van een vrij lange droge periode en een echt regenseizoen waarin er vrij veel regen valt (de moesson). Waar het savanneklimaat heerst zijn de winters relatief droog en de zomers nat, maar er is minder sprake van een duidelijke tegenstelling zoals bij een moessonklimaat. Bij het tropisch regenwoudklimaat is er geen sprake van een droge periode.
Wie naar Thailand op vakantie gaat moet er rekening mee houden dat het er altijd warm is. Zeker bij het bezoeken van de vele bezienswaardigheden kan deze hitte je weleens opbreken. Het koelste wordt het in de wintermaanden in de bergen in het noorden, de temperaturen kunnen daar dalen tot rond de tien graden 's nachts. Overdag schiet de thermometer dan gewoon weer naar bijna tropische waardes van tegen de dertig graden, langs de kusten en in Bangkok wordt die grens vrijwel dagelijks gepasseerd.

Meer informatie over Thailand

Gemiddelde temperatuur Thailand

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Koh Samui kent twee seizoenen. Het warme en tropische deel van het jaar heeft een kort regenseizoen. In tegenstelling tot Phuket en de meeste van de rest van Zuid-Thailand, die een 6 maanden durende regenseizoen tussen mei en november heeft, kan het weer op Koh Samui relatief droog zijn voor het overgrote deel van het jaar, met de regentijd wordt voornamelijk beperkt tot november. Koh Samui heeft twee regenseizoenen, een normale die duurt van mei tot augustus, net als in de rest van dit deel van Thailand. De tweede begint meestal in oktober, en maakt deel uit van de moessonseizoen. Deze regens zijn zeer zwaar en duren lang, en blijven hier tot december. In het gewone regenseizoen valt hier relatief weinig regen vergeleken met de rest van Thailand. In de regenperiode dient men ook rekening te houden met tropische depressies en orkanen.

Meer informatie over Koh Samui

Gemiddelde temperatuur Koh Samui

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Aantal uren zon per dag788866666667
Aantal dagen neerslag94481716161818202015
Watertemperatuur (°C)282829303030292929292928
Koh Phangan

Koh Phangan & omgeving

Koh Tao & Koh Phangan zijn twee bergachtige, tropische eilandjes ten noorden van Koh Samui. Koh Tao is vooral bekend om zijn schitterende duiklocaties. Beide eilanden zijn bedekt met een dichte tropische jungle. Vooral aanbevolen voor reizigers die op zoek zijn naar rust, verlaten stranden en veel natuurschoon.

Bezienswaardigheden in Koh Samui & omgeving

In Koh Samui & omgeving kunt u veel interessante plekken en bezienswaardigheden bezoeken.
Klik hieronder op een link voor meer informatie.