Khao Sok Riverfront
Prijs op aanvraag
Vraag offerte aan
Hotel
3 sterren

Khao Sok Riverfront

Khao Sok

 • Prima bungalows met gemoedelijke sfeer
 • Zeer gastvrij personeel
 • Gezellig gelegen in het kleine centrum van Khao Sok
 • Op 300 meter van de ingang van het national park

Khao Sok Riverfront is een kleinschalig en gemoedelijk bungalowresort, gelegen in het gezellige kleine centrum van Khao Sok. Een uitstekende keuze om het prachtige National Park te verkennen!

Ligging

Khao Sok Riverfront is gelegen in het gezellige kleine centrum van Khao Sok. Op loopafstand zijn enkele kleine winkels en restaurants te vinden.
De entree van het national park bereikt u in ongeveer 300 meter. De luchthaven van Surat Thani bereikt u per auto in ongeveer 2 uur, vanaf Phuket Airport in ongeveer 3.5 uur.
Vanuit Khao Sok zijn er talloze excursiemogelijkeden zoals een jungletrekking, kanotocht, tuben, voeren en wassen van olifanten, kookcursus en een bezoek aan het sprookjesachtige meer Cheow Lan.

Meer informatie over de omgeving

Faciliteiten

Khao Sok Riverfront biedt verblijf aan in div. soorten bungalows: Garden Rooms met ventilator, River King Rooms met airconditioning en River Family Rooms met airconditioning.
Alle bungalows zijn eenvoudig meer keurig ingericht en voorzien van bedden met nieuwe matrassen, eigen badkamer met douche en toilet en veranda met zitje.
Het hotel beschikt verder over een kleine receptie, tourdesk, restaurant (geopend van 07h30 – 20h30) en WIFI (in het restaurant).

Meer informatie over de kamertypen

Overzicht hotelfaciliteiten

 • WifiWifi
 • RestaurantRestaurant
 • Balkon/terrasBalkon/terras
 • FamiliekamersFamiliekamers
 • Traveldesk / reisbureau in hotelTraveldesk / reisbureau in hotel

Hotelwaardering 8,4

Het Khao Sok Riverfront hotel is door bezoekers gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 8,4.

 • Algemeen 8,4
 • Ligging 9,0
 • Service 8,5
 • Prijs / kwaliteit 8,8
 • Eten 8,3
 • Kamers 8,0
 • Hygiene 8,0
 • Kindvriendelijk 7,9

Foto's Khao Sok Riverfront

Bekijk alle foto's

Kamertypen

Alle bungalows zijn eenvoudig maar keurig ingericht en voorzien van bedden met nieuwe matrassen, eigen badkamer met douche en toilet en veranda met zitje.

River King RoomRiver King Room

Eenvoudig maar keurig ingericht en voorzien van airco, bedden met nieuwe matrassen, eigen badkamer met douche en toilet en veranda met zitje.

Bereken prijs

Garden King RoomGarden King Room

Eenvoudig maar keurig ingericht en voorzien van ventilator (geen airco), bedden met nieuwe matrassen, eigen badkamer met douche en toilet en veranda met zitje.

Bereken prijs

Kamerfaciliteiten

Badkamer met douche en toilet

Foto's

Hieronder ziet u foto's van het Khao Sok Riverfront . Klik op een foto om hier een uitvergroting van te bekijken.

Video

 

Klimaat & Weer

Altijd warm
Een reis naar Thailand betekent dat je altijd te maken zult krijgen met veel warmte en afhankelijk van de reisperiode en de locatie kan het (zeer) vochtig en klam zijn. In de wintermaanden liggen de temperaturen tussen de 28 en 33 graden, in het voorjaar en in de zomer loopt dit op naar maar liefst 30 tot 36 graden. De maand april is de warmste maand in Thailand, daarna begint in vrijwel het hele land het regenseizoen waardoor de temperatuur iets getemperd wordt en kans op temperaturen boven de 35 graden vrij klein wordt. Het meest gelijkmatige klimaat blijken de eilanden Koh Samui en Koh Phangan ten oosten van Thailand te hebben. Hier bedraagt het verschil in temperatuur gemiddeld slechts vier graden tussen de koelste en warmste maanden. De neerslag valt hier ook meer verspreid over het jaar met een piek in het najaar in plaats van in de zomer.

Moesson
Vrijwel het hele land kent een duidelijk regenseizoen, de moesson, waarin er grote hoeveelheden regen kan vallen. In het zuidwesten duurt deze periode van april/mei tot en met september/oktober. Het noordoosten kent een moessonperiode van oktober tot en met januari. Gedurende de moesson vallen er redelijk grote hoeveelheden regen binnen vaak vrij korte tijd, meestal in de namiddag of in de avond. De buien duren meestal niet langer dan één tot twee uur, waarna vaak nog wat bewolkt blijft.
In het zuidwesten valt er gemiddeld per jaar ongeveer 2000 millimeter regen, langs de westkust loopt dit op naar ongeveer drie- tot vijfduizend millimeter. Het noorden van Thailand is een stuk droger, met duizend tot tweeduizend millimeter heb je het hier op jaarbasis wel gehad. Aan de zuidkant van de grens met Cambodja is het ook wat natter. In de omgeving van Chanthaburi heerst een tropisch regenwoudklimaat.

Winter
De wintermaanden is voor grote delen van Thailand de ideale periode om het land te bezoeken. Vooral in het noorden en westen valt er dan weinig neerslag en in de loop van november of december daalt de relatieve luchtvochtigheid ook. Vanaf februari lopen de temperaturen op totdat de warmste maand april aanbreekt. In mei breekt in een groot deel van Thailand de moessonperiode aan en worden de temperaturen getemperd door wolken en regen. De beste reismaanden voor de meeste plekken in Thailand is vanaf half november tot eind maart. April wordt door redelijk wat mensen als te warm gezien, hoewel het aan de tropische stranden dan nog wel uit te houden is. Vooral in het binnenland en dan met name het noorden kan het dan drukkend heet worden. Wie een winterzonvakantie wil boeken naar Thailand kan uitstekend terecht op populaire bestemmingen als Phuket, Pattaya, Koh Chang en Koh Phi Phi. De ten oosten van de landtong gelegen eilanden Koh Samui en Koh Pangan hebben in november heel veel last van neerslag en in iets mindere mate in december en januari. Vanaf februari is het ook hier droog en kun je perfect genieten van prachtige stranden en een zeer heldere zee.

Zomer
De zomers in Thailand zijn voor zonliefhebbers niet de meest geschikte periode om het land te bezoeken. Op veel plekken is het te benauwd en te nat als gevolg van het regenseizoen. In Phuket zijn regenhoeveelheden van 300 tot 400 millimeter per maand zeer normaal en het aantal zonuren per dag ligt dan gemiddeld rond de 5 tot 6 vanwege de wolken die vrij frequent aanwezig zijn. Geheel grijze dagen behoren in deze periode dan ook tot de mogelijkheden, in tegenstelling tot de late winter en het vroege voorjaar.
Vakantie in Thailand in de zomermaanden betekent soms wat aanpassen, zeker als je dingen wilt gaan ondernemen.

UV-straling
De zonkracht is in Thailand extreem hoog, enkel in en rond december wordt "slechts" kracht 10 gehaald in plaats van de hoogste zonkracht 11. In het noorden is de zonkracht vanaf oktober tot en met februari nog iets lager.
Dergelijke hoge waardes betekent een zeer hoog risico op verbranding van de huid en op langere termijn op huidkanker. Tijdens bewolkte dagen is de zonkracht nog steeds van een niveau dat vergelijkbaar is met Spanje in de volle zon. Smeren, smeren, smeren en proberen de felste zon op het midden van de dag te vermijden is het advies. Pas zeker op met kleine kinderen en baby's.

Het klimaat van Thailand
Thailand heeft een tropisch klimaat die onder te verdelen zijn in drie categorieën. Het zuiden van Thailand heeft een tropisch moessonklimaat ,de noordelijke helft van Thailand heeft een tropisch savanneklimaat. Sommige kleine gebieden vallen net onder de classificatie tropisch regenwoudklimaat.
Het moessonklimaat kenmerkt zich door de aanwezigheid van een vrij lange droge periode en een echt regenseizoen waarin er vrij veel regen valt (de moesson). Waar het savanneklimaat heerst zijn de winters relatief droog en de zomers nat, maar er is minder sprake van een duidelijke tegenstelling zoals bij een moessonklimaat. Bij het tropisch regenwoudklimaat is er geen sprake van een droge periode.
Wie naar Thailand op vakantie gaat moet er rekening mee houden dat het er altijd warm is. Zeker bij het bezoeken van de vele bezienswaardigheden kan deze hitte je weleens opbreken. Het koelste wordt het in de wintermaanden in de bergen in het noorden, de temperaturen kunnen daar dalen tot rond de tien graden 's nachts. Overdag schiet de thermometer dan gewoon weer naar bijna tropische waardes van tegen de dertig graden, langs de kusten en in Bangkok wordt die grens vrijwel dagelijks gepasseerd.

Meer informatie over Thailand

Gemiddelde temperatuur Thailand

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec

Het grootste eiland van Thailand ligt in een deel waar een tropisch moessonklimaat heerst, type Am volgens de Köppen-Geiger klimaatclassificatie. Dit betekent dat de temperatuur overdag vrijwel continu tussen de 30 en 34 graden ligt en in het geval van Phuket daalt de thermometer 's nachts niet verder dan zo'n 23-24 graden. Het temperatuurverloop is gedurende het hele jaar vrij gelijkmatig, waarbij het voorjaar iets warmer is dan de rest van het jaar. Het zeewater is ook het hele jaar zeer aangenaam, de temperatuur hiervan ligt vrijwel continu rond de 28-29 graden. Zeer prettig als je wilt gaan duiken, zwemmen of snorkelen.

Op Phuket start de moesson eind april/begin mei. Dit regenseizoen brengt grote hoeveelheden regen met zich mee, die vooral in de vorm van vaak fikse buien naar beneden plenst. Wie een stuk wil gaan wandelen of wil zonnen op het strand doet dat het beste in het begin van de dag, omdat de meeste buien voorkomen in de namiddag en avond. In totaal valt er op het eiland Phuket ongeveer tweeduizend millimeter regen op jaarbasis. In de tweede helft van november komt de zuidwestmoesson ten einde. Het aantal zonne-uren per dag loopt op naar ongeveer 8 of 9 uur gemiddeld per dag en de kans op neerslag neemt in rap tempo af

Meer informatie over Phuket

Gemiddelde temperatuur Phuket

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Aantal uren zon per dag999865665678
Aantal dagen neerslag645101818171819201712
Watertemperatuur (°C)282929292929292929292928
Khao Sok

Khao Sok & omgeving

Khao Sok is een een groot nationaal park, gelegen in Thailand in de provincie Surat Thani. Het heeft een oppervlakte van 739 km² en is daarmee het grootste park in de provincie. U kunt er overnachten in unieke boomhutten, jungle-bungalows, luxe safaritenten, drijvende tenten en hutjes op het water.

Bezienswaardigheden in Phuket & omgeving

In Phuket & omgeving kunt u veel interessante plekken en bezienswaardigheden bezoeken.
Klik hieronder op een link voor meer informatie.